Piastri wilde graag een podium, maar de banden lieten het niet toe: 'Dan is het game-over' Formule 1
Formule 1

Piastri wilde graag een podium, maar de banden lieten het niet toe: 'Dan is het game-over'

Piastri wilde graag een podium, maar de banden lieten het niet toe: 'Dan is het game-over'

Oscar Piastri kende een goed weekend in Imola met een tweede tijd in de kwalificatie en een vierde plek in de hoofdrace. Dat McLaren steeds competitiever wordt en het op kan nemen tegen Red Bull Racing, is volgens de Australiër zeer positief. ‘We hebben vertrouwen ongeacht waar we naartoe gaan’, zegt hij in een interview met Formula1.com.

‘Het hele weekend was erg sterk, voor zowel het team als voor mijzelf’, begint Piastri zijn analyse van de race van McLaren. Dat ze zo sterk waren, was geen verrassing, vertelt de Australiër. ‘Ik had er vanaf de eerste ronde tijdens de vrije training al vertrouwen in’, geeft hij aan. ‘Ik kende een goede kwalificatie. Het was jammer van de straf, want wat we kunnen doen, is maar beperkt’, meent hij. Piastri zou eigenlijk vanaf P2 starten, maar kreeg voor het hinderen van Kevin Magnussen een straf van drie plekken.

‘We hadden een goede strategie om voor één van de Ferrari’s te komen’, vertelt de McLaren-coureur. ‘Ik deed mijn best om de tweede te pakken, maar het is gewoon zo lastig om in te halen dat je het een paar rondjes probeert en de banden oververhit raken’, geeft hij aan. ‘Dan is het game-over.’ Uiteindelijk kreeg hij het niet voor elkaar om Charles Leclerc nog in te halen, maar Carlos Sainz liet de Australiër wel achter zich.

McLaren kan met Red Bull vechten om zeges

Piastri verwacht dat McLaren Red Bull het vuur aan de schenen kan blijven leggen. ‘Ja, dat denk ik zeker’, meldt hij vol vertrouwen. ‘Het is spannend voor de toekomst’, voegt hij eraan toe. ‘We eindigen dit weekend wel met als-vraagstukken, zeker aan mijn kant van de garage’, moet hij toegeven. ‘Maar ik denk dat het heel erg bemoedigend is’, zegt hij met het oog op de eindklassering van de beide bolides.

Dat McLaren succes boekt op verschillende circuits ziet Piastri als een positief teken. ‘Miami is een baan waar we het in het verleden lastig hadden en nu waren we erg sterk’, is hij van mening. ‘Hier waren we in het verleden sterk en nu weer’, lacht de Australiër. ‘We hebben vertrouwen ongeacht waar we naartoe gaan, want we zitten ergens vooraan’, verwacht Piastri. ‘We zullen zien of Red Bull weer wat pace vindt, maar ik heb zin in de toekomst’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws