Porsche bevestigt gesprekken met Vettel: 'Maar we hebben absoluut geen haast' Formule 1
Formule 1

Porsche bevestigt gesprekken met Vettel: 'Maar we hebben absoluut geen haast'

Porsche bevestigt gesprekken met Vettel: 'Maar we hebben absoluut geen haast'

Porsche Motorsport-directeur Thomas Laudenbach meldt dat er gesprekken gaande zijn met Sebastian Vettel over de toekomst. De viervoudig wereldkampioen heeft onlangs een test verreden met de Hypercar van Porsche. Vettel staat op het wensenlijstje van het Duitse merk, maar Laudenbach geeft aan dat Porsche geen haast heeft om de onderhandelingen binnenkort af te ronden.

Vettel keerde kort terug op het circuit toen hij door Porsche werd benaderd om te testen in de Hypercar van het Duitse merk. Met die auto neemt het iconische merk uit Stuttgart deel aan het World Endurance Championship (WEC) en de International Motor Sports Association (IMSA). Laudenbach prijst zowel zijn prestaties op het circuit als Vettels integratie in het team, en hoewel hij toegeeft dat ze praten over de toekomst, is er geen reden om te haasten. 'Het is duidelijk dat we gesprekken voeren over de toekomst, maar er is geen haast', bevestigt Laudenbach in gesprek met SoyMotor.com.

'Hij deed het echt goed. Er is een reden waarom hij een viervoudig wereldkampioen is. Het was geweldig om hem te zien werken en te zien hoe hij zich in het team integreerde', vervolgt de Chileen. 'Alles was zeer positief, maar we hebben nog niets besloten over wat er gaat komen, we zijn erover in gesprek', aldus Laudenbach. Hij geeft aan dat Porsche Vettel de kans gaf om in de auto te rijden tijdens een privétest, zonder verplichtingen, en de Duitser accepteerde dat. Het was een heel andere ervaring voor de viervoudig wereldkampioen, met een compleet andere auto dan een Formule 1-bolide.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Porsche bevestigt gesprekken met Vettel: 'Maar we hebben absoluut geen haast'
Vettel genoot van zijn test met Porsche, maar overweegt hij ook serieus een comeback? (Foto: Aston Martin F1)

Porsche heeft wel stiekeme hoop

Hoewel Laudenbach zegt dat de test zonder verplichtingen verreden werd, is het wel duidelijk dat Porsche stiekeme hoop heeft dat Vettel een comeback wil maken met het Duitse merk. 'In de racewereld kennen we elkaar allemaal. Toen we gingen zitten (om te praten, red.), zei hij dat hij het leuk vond om de auto te besturen. We hebben een tijdje gepraat over zijn carrière in de Formule 1. We hebben het onderwerp (de test, red.) voorzichtig behandeld', vervolgt Laudenbach. 'Hij zei dat hij graag in de auto wilde stappen, ook al heeft hij zijn hele carrière in formuleauto's gereden', zegt de Chileen.

Vettel nam na het 2022-seizoen afscheid van de Formule 1. Hoewel er een zitje vrijkomt bij Mercedes en ook Vettels naam is gevallen tijdens de gesprekken over de vervanger van Lewis Hamilton, lijkt de Duitser niet warm te worden van een terugkeer naar de Formule 1. Het WEC zou een optie kunnen zijn. 'Zonder enige verplichtingen en zonder iets definitief af te sluiten, hebben wij alleen gezegd: we rijden met deze auto's, we zijn een Duits merk, en er is een Duitse coureur die vier titels op zijn naam heeft. We gaan alles op gang brengen en hem de kans geven om een test met onze auto te doen. Dat is wat we hebben gedaan', aldus Laudenbach.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws