President van FIA over Tweet: 'Reageerde overdreven emotioneel, maar verwachtte gewoon steun' Formule 1
Formule 1

President van FIA over Tweet: 'Reageerde overdreven emotioneel, maar verwachtte gewoon steun'

President van FIA over Tweet: 'Reageerde overdreven emotioneel, maar verwachtte gewoon steun'

Mohammed Ben Sulayem, de president van de FIA, verdedigt een eerdere Tweet. Vanuit de Formule 1 kwamen negatieve reacties op de mogelijke intrede van een nieuw team, maar de 61-jarige vindt juist dat een uitbreiding aangemoedigd moet worden. Michael Andretti en Cadillac lieten eerder weten de handen ineen te slaan om een Formule 1-intrede mogelijk te maken, maar wederzijdse interesse lijkt nog te ontbreken.

Eerder deze week liet Ben Sulayem zich kritisch uit op Twitter. Hij benadrukte dat de Formule 1 een intrede van nieuwe teams niet moet dwarsbomen. 'Ik vroeg het me gewoon af, want we moeten nieuwe fabrikanten steunen en aanmoedigen', zo verdedigt de president zijn bericht, geciteerd door Motorsport-Total.com. 'General Motors wilde komen. We zijn niet naar hen toegekomen. Ik kan de deur niet dichtgooien. Als iemand zoals zij naar mij en de FIA komt, en dan sluiten we de deur... Is dat eerlijk? Dat is niet eerlijk.'

Wel snapt Ben Sulayem dat een team niet zomaar binnen kan komen wandelen in de koningsklasse. 'Het moet geloofwaardig zijn', vervolgt hij. 'De Formule 1 is niet zomaar een avontuur. Het gaat om duurzaamheid, maar niet om duurzaamheid op het gebied van het milieu, maar om de duurzaamheid van de sport zelf. We openen de deur, maar dan zijn er veel processen en zorgvuldig testen. Niemand komt en de president tekent gewoon. Zo werkt het niet. Er is bestuur, en als dat lukt, twijfel ik er niet aan dat Liberty Media dat graag zou zien.'

Ben Sulayem: 'De komst van Andretti is belangrijk voor F1'

De samenwerking tussen Andretti en Cadillac komt goed over. 'We hebben het hier over GM. We hebben het niet over iemand die alleen voor het avontuur wil komen. Dit is GM, een van de grote vijf in de wereld', verklaart Ben Sulayem. 'Misschien heb ik wat overdreven emotioneel gereageerd. Maar ik verwachtte gewoon dat mensen het zouden steunen', voegt hij eraan toe.

De komst van een naam als Andretti in de Formule 1 is voor Ben Sulayem eerder als een droom. 'Dat is belangrijk voor de Formule 1', zo meldt hij. Het zou de sport namelijk ten goede kunnen komen. 'Ik ben een racer. Ik denk aan racen. Er is politiek, er zijn financiën, dat respecteer ik, maar als ik er niet van overtuigd ben dat het de juiste mensen zijn, dan zullen we de sport beschermen tegen dubieuze mensen. Maar zou iemand als GM echt maar één, twee, drie jaar komen voor een avontuur? Ik denk het niet', eindigt de president van de FIA.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws