FIA-president over uitbreiding: 'We mogen onze Europese roots niet vergeten' Formule 1
Formule 1

FIA-president over uitbreiding: 'We mogen onze Europese roots niet vergeten'

FIA-president over uitbreiding: 'We mogen onze Europese roots niet vergeten'

FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft zich uitgelaten over de uitbreiding van de Formule 1-kalender en markt. Ben Sulayem ziet dat de afgelopen jaren de Formule 1 steeds mondialer is geworden en vindt dat de koningsklasse van de autosport haar Europese roots niet mag vergeten. Ook laat de president zich uit over de Formule 1 in Duitsland.

De laatste jaren komen er steeds meer races op de kalender van buiten Europa, daardoor zijn er recent vraagtekens gezet bij de oorsprong van de koningsklasse. Komend seizoen met Qatar en Las Vegas komen er weer twee races bij, maar een Europese race in Frankrijk is van de kalender geschrapt. Dit betekent dat negen van de geplande 24 Grands Prix in Europa zullen plaatsvinden.

FIA-president Ben Sulayem zegt tegen de Duitse tak van Motorsport.com: 'Ook al zijn er andere regio's in de wereld die aantrekkelijker worden, we mogen één ding niet vergeten: Europa. Daar is het allemaal begonnen', aldus de man uit de Verenigde Arabische Emiraten. 'Ik denk dat je overal heen kunt, maar je kunt niet alles tegelijkertijd uit Europa verwijderen.'

'Waar trek je de grens?'

Ben Sulayem geeft aan dat het lastig is om een grens te trekken. 'Uiteindelijk bouwt de promotor een bedrijf op en we moeten kijken naar wat we moeten doen om de autosport levend te houden. Waar trek je de grens?', vraagt de president van de FIA zich af. Hij komt met een metafoor: 'Water stroomt alleen stroomafwaarts, niet stroomopwaarts, we hebben regeringen nodig om ons te steunen.'

De Emirati gaat ook in op de toekomst van de Formule 1 in Duitsland. Hoewel er geen Grand Prix meer is en met Sebastian Vettel en Mick Schumacher twee bekende coureurs in 2023 niet meer aan de start zullen staan, maakt Ben Sulayem zich geen zorgen over de toekomst van de autosport in Duitsland: 'Je hebt meer dan dat', benadrukt hij en verwijst hij naar de talrijke fabrikanten, niet alleen in de Formule 1. Ook zullen we komend seizoen de Duitser Nico Hülkenberg natuurlijk zien terugkeren in de Formule 1.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws