Webber ziet trend met Piastri en Doohan: 'Krankzinnig hoe gezond de Australische autosport is' Formule 1
Formule 1

Webber ziet trend met Piastri en Doohan: 'Krankzinnig hoe gezond de Australische autosport is'

Webber ziet trend met Piastri en Doohan: 'Krankzinnig hoe gezond de Australische autosport is'

Oud-Formule 1-coureur Mark Webber heeft het idee dat de autosport in Australië goed loopt. Komend seizoen zal Oscar Piastri uitkomen voor het team van McLaren in de Formule 1, maar ook in andere klassen zijn er Australiërs actief. Denk bijvoorbeeld aan Jack Doohan, die rijdt in de Formule 2 en afgelopen seizoen zijn eerste vrije training reed in de koningsklasse voor het team van Alpine.

Webber, die zelf ook uit Australië komt, is blij met de grote interesse vanuit zijn land, maar ziet wel moeilijkheden. 'We hebben een vrij goede groep jongeren die doorkomen, en het is duidelijk dat de juniorcategorieën moeilijk zijn om binnen te komen en daar te blijven', begint de voormalig Formule 1-coureur tegenover Speedcafe. 'Het is ook verdomd duur om het jaar in, jaar uit te doen, dus daar moet je zo snel mogelijk doorheen komen.'

De negenvoudig racewinnaar in de Formule 1 hoopt dat komend seizoen beter zal verlopen voor Doohan, want afgelopen jaar moest hij genoegen nemen met de zesde plek. 'Jack had in 2022 bij veel gelegenheden veel pech, en dat is natuurlijk niet zijn schuld', vervolgt Webber. '(Felipe) Drugovich won het kampioenschap met heel veel punten, maar het was zijn derde jaar, dus hij was een zeer ervaren coureur in de Formule 2', benoemt hij. In 2023 zal Doohan ook zijn derde jaar rijden in de klasse. 'Jack heeft volgend jaar continuïteit door bij Virtuosi te blijven en dat is echt goed voor hem.'

Webber: 'Het enthousiasme voor racen is geweldig voor ons'

Webber ziet op grote schaal de interesse in autosport vergroten in Australië. 'Met Oscar die in de Formule 1 racet en Jack in de Formule 2, komen er ook een paar goede jongeren door in karting, Formule 4, Formule 3, het is krankzinnig hoe de Australische autosport een beetje gezond is', vertelt de coureur. 'Het is geweldig voor ons, met het enthousiasme voor de sport en mensen die de kans krijgen om in eigen land te racen en dan naar het buitenland te gaan', eindigt Webber.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws