Pérez zag alles in openingsfase fout gaan: 'Het was een zooitje' Formule 1
Formule 1

Pérez zag alles in openingsfase fout gaan: 'Het was een zooitje'

Pérez zag alles in openingsfase fout gaan: 'Het was een zooitje'

Sergio Pérez is niet tevreden met hoe zijn race is verlopen. De coureur van Red Bull Racing begon door een gridstraf vanaf de veertiende positie, maar zijn opmars werd een halt toegeroepen na een probleem met zijn remmen. Hierdoor moest de coureur overstappen op hards en uiteindelijk nog een keer naar binnen komen om de race uit te kunnen rijden op softs. Toen de safety car naar buiten kwam, had de rijder geen kans meer om hoger te eindigen dan P6.

Pérez moest net zoals Carlos Sainz en Lewis Hamilton beginnen aan een inhaalrace. Waar de opmars van Sainz indrukwekkend was, bleef de Mexicaan wat langer steken op een positie buiten de top-tien. De inhaalrace van de coureur werd nog moeilijker nadat hij vroeg naar binnen moest. 'Het was een chaos. Alles ging fout met de remmen in het begin', zegt de coureur bij Sky Sports. 'De eerste ronden op de hards moest ik echt veel temperatuur zien te genereren. Het was zeker niet ideaal.'

Pérez had graag nog geracet

Pérez stond een korte tijd even op de vierde plek, maar hij moest al snel zijn meerdere erkennen in Sainz, die op verse softs makkelijk voorbij kon gaan aan de Red Bull-rijder. Uiteindelijk leek het zaak om de vijfde plek over de streep te trekken, maar Pérez werd voor een tweede keer naar binnen gehaald om over te stappen op de softs. Op deze band wist de Mexicaan de snelste raceronde te rijden en zo het extra punt af te snoepen van Charles Leclerc.

Toen de safety car naar buiten kwam, pakte Pérez nog een positie en lag hij op de zesde plek. De race werd niet meer hervat en dat vindt de drievoudig racewinnaar jammer. 'Ik had heel graag nog geracet. Mijn banden zagen er beter uit dan die van Lewis (Hamilton, red.) achter me.' Het verbaasde de coureur wel dat er niet meer werd geracet. 'Ik heb geen idee wat er is gebeurd. Het duurde heel lang voordat ze de auto van Daniel (Ricciardo, red.) hadden opgehaald', aldus Pérez.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws