Sainz focuste al snel op het podium: 'Pakte een auto per ronde' Formule 1
Formule 1

Sainz focuste al snel op het podium: 'Pakte een auto per ronde'

Sainz focuste al snel op het podium: 'Pakte een auto per ronde'

Carlos Sainz wist met een vierde plaats een uitstekende race op de baan te leggen. Met name in het eerste deel van de race maakte de Spanjaard indruk met sterke inhaalacties, waarbij hij bijna elke ronde minstens één auto voorbij wist te gaan. Hij is dan ook gelukkig met zijn eigen race, al baalt de Ferrari-coureur toch een beetje dat hij net tekortkwam om door te stoten naar het podium.

Sainz is blij met het herstel dat hij heeft getoond, nadat hij door gridstraffen van achteruit het veld moest oprukken naar voren. Vanaf P18 lukte hem dit alleraardigst, zegt hij in gesprek met Viaplay. 'Ik denk dat het een geweldig herstel was, dat ik een auto per ronde pakte en snel vierde lag. Toen ging mijn focus op het podium, maar ik kon het niet niet redden', aldus de Spanjaard, die in de eindfase naar George Russell kroop maar mede door de safety car net tekort kwam.

Sneller dan gedacht

Toch denkt de Ferrari-coureur dat het team trots mag zijn op de prestatie die het heeft behaald op eigen bodem. 'Ik denk dat we trots moeten zijn, we hebben onszelf potentieel gegeven om te winnen, dat is niet gelukt, maar de auto was sneller dan gedacht dus dat is positief', zo vertelt hij dat de auto beter functioneerde op het thuiscircuit in Monza. Dit onderstreepte het team al door op de zaterdag de poleposition te pakken met Charles Leclerc, terwijl Sainz de derde plaats pakte.

De Spanjaard toont zich bij Sky Sports dan ook gelukkig met de snelheid van de auto. 'Ik moet de snelheid gaan vergelijken ten opzichte van Max en Charles. Hier was de auto in ieder geval een stuk beter en we kunnen de banden meer pushen. Het is belangrijk om met twee auto's te vechten met Max en dat het niet alleen Charles of ik is', aldus Sainz, die hoopt in Singapore wel een twee tegen één gevecht te kunnen hebben tegen Max Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws