Raikkonen gaat 'gewoon' door: 'Dan zou ik stoppen, dat lijkt me logisch' Formule 1
Formule 1

Raikkonen gaat 'gewoon' door: 'Dan zou ik stoppen, dat lijkt me logisch'

Raikkonen gaat 'gewoon' door: 'Dan zou ik stoppen, dat lijkt me logisch'

Twintig jaar en 329 races heeft Kimi Räikkönen inmiddels op zijn naam staan in de Formule 1. De Fin rijdt al enige tijd bij Alfa Romeo in de achterhoede, maar hij haalt nog altijd plezier uit zijn werk.

'Zelfs als je voor een topteam rijdt, is er geen garantie dat je races kan winnen. Momenteel domineert één team namelijk (Mercedes, red.) en hebben de andere achttien auto’s weinig kans. Dus ja, soms win je races en soms niet, maar het is überhaupt zeldzaam. Ik geniet hoe dan ook nog van het rijden en het werk', aldus de Fin in gesprek met het FORMULE 1 Magazine.

De Formule 1 is voor Räikkönen meer dan alleen het rijden. Ook het samenwerken met de engineers en de wil om de auto beter te maken zijn facetten waar de coureur van geniet. 'Van alles dat ertoe dient de auto sneller te maken, of zelf beter te rijden. Dát is waarom ik het nog doe en waarom ik door wil blijven gaan.'

Räikkönen: 'Zou mijn tijd niet verdoen met wereld rondreizen'

Voorlopig lijkt er van een exit uit de Formule 1 geen sprake. Räikkönen geeft aan wanneer hij wel uit de koningsklasse van de autosport zou stappen. 'Als ik het niet leuk meer zou vinden, zou ik stoppen. Dat lijkt me logisch. Dan zou ik mijn tijd niet verdoen met de wereld rondreizen. Dat is voor mij dé voorwaarde om door te gaan: dat ik het leuk vind.'

Bestel jouw Max Special & Jaaroverzicht 2020 van FORMULE 1 Magazine hier!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws