Mercedes rijgt records aan elkaar in opvallend kort seizoen Formule 1
Formule 1

Mercedes rijgt records aan elkaar in opvallend kort seizoen

Mercedes rijgt records aan elkaar in opvallend kort seizoen

Het Formule 1-seizoen van 2020 ligt alweer even achter ons. Lewis Hamilton was met Mercedes opnieuw extreem dominant. Zelfs in het ingekorte seizoen wist hij liefst elf Grands Prix te winnen. Auto, Motor und Sport zet wat cijfers op een rij.

Hamilton pakte zijn zevende wereldtitel dankzij elf overwinningen, tien pole positions, zes snelste ronden en 3126 kilometer waarin hij aan de leiding ging. Bovendien viel hij geen enkele keer uit. Hij staat bovenaan in alle klassementen.

Andere opvallende getallen laten bijvoorbeeld zien dat sinds 1966 niet meer is voorgekomen dat een Formule 1-seizoen zo kort duurde. Destijds besloeg het seizoen 154 dagen, dit jaar 161 dagen. Daarnaast wist Mercedes 97,9 procent van alle kilometers te rijden zonder uit te vallen.

De races in Italië zorgden ook voor twee bijzondere records. Zo werd in Monza de hoogste topsnelheid van het seizoen genoteerd, met liefst 360,8 kilometer per uur. De Grand Prix in Mugello zorgde voor het hoogste percentage vol gas op een circuit: 81 procent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws