Ralf Schumacher klaar met gedrag van Steiner: 'Dit is F1, niet een of andere Netflix-show' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher klaar met gedrag van Steiner: 'Dit is F1, niet een of andere Netflix-show'

Ralf Schumacher klaar met gedrag van Steiner: 'Dit is F1, niet een of andere Netflix-show'

Oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher ziet een groot verbeterpunt voor de teambaas van Haas: Guenther Steiner. De Duitser vindt dat de Italiaan te kritisch is op de coureurs die bij het team rijden. Zo reed vrijdag Antonio Giovinazzi de eerste vrije training voor de Amerikaanse renstal in Austin. Dit bleek een minder groot succes, want de coureur crashte. Steiner noemde dat toen bij de media 'zeker niet fantastisch'.

'Hij roept op tot consistentie bij het team, maar wat bedoelt hij daarmee?', vraagt Schumacher zich af bij Sky Sports F1. 'Misschien moet hij zijn eigen interviews terugluisteren en misschien merkt hij zelf iets. Ik vind dat het hele team goed presteert, met uitzondering van de teambaas en de teameigenaar', is de Duitser kritisch. Gene Haas was recentelijk erg kritisch op het neefje van de oud-Formule 1-coureur, Mick Schumacher. De teambaas gaf aan dat de 23-jarige coureur Haas te veel geld kost met zijn crashes.

'Vergeet niet dat er bij Haas veel is misgegaan'

Volgens Schumacher verschilt het gedrag van Steiner en Haas met dat van de rest van de mensen in de sport. 'Het respect tussen de ingenieurs en de coureurs, maar ook tussen de coureurs onderling is er', verklaart de 47-jarige. De tweede coureur naast Kevin Magnussen voor 2023 is nog niet bevestigd, maar Schumacher weet wel wat het beste is. 'Naar mijn mening doen beide coureurs het goed en zou Haas er verstandig aan doen om beide coureurs volgend jaar te behouden.'

Bij Schumacher zit toch nog het gedrag van Steiner en Haas dwars. 'Misschien moeten ze met dezelfde kritische blik naar zichzelf kijken als naar de coureurs, namelijk ervoor zorgen dat de strategieën kloppen en dat de auto intact blijft', geeft de Duitser aan. 'Want vergeet niet dat er ook bij dat team veel mis is gegaan. Als je dat allemaal op orde krijgt, worden de interviews ook makkelijker. Dit is Formule 1, niet een of andere Netflix-show', eindigt Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws