Reactie van Haas-coureurs over vertrek Steiner: 'Zowel een plezier als een enorme uitdaging' Formule 1
Formule 1

Reactie van Haas-coureurs over vertrek Steiner: 'Zowel een plezier als een enorme uitdaging'

Reactie van Haas-coureurs over vertrek Steiner: 'Zowel een plezier als een enorme uitdaging'

Afgelopen woensdag werd onverwacht bekendgemaakt dat Guenther Steiner vertrekt, na een tienjarige samenwerking, bij Het MoneyGram Haas F1-team. Het Amerikaanse team onthulde dit nieuws op de eigen website en bracht daarmee gelijk het nieuws dat Ayao Komatsu aangesteld is als nieuwe teambaas. De twee Haas-coureurs, Nico Hülkenburg en Kevin Magnussen, reageren op het vertrek van hun baas.

Nico Hülkenberg, de ervaren Duitse coureur die recentelijk opnieuw achter het stuur bij Haas plaatsnam, liet op zijn Instagram weten: ‘Bedankt, Günther - voor je vertrouwen, je vriendschap en de kans om weer in de Formule 1 te rijden. Je bent me er eentje, ik wens je alleen maar het allerbeste.’ Hülkenberg benoemt hiermee de impact die Steiner op zijn carrière heeft gehad, vanaf het moment dat hij zich opnieuw in de wereld van de Formule 1 begaf.

Magnussen reageert met een knipoog

Ook de Deense coureur Kevin Magnussen, die al eerder bij Haas racete en in 2022 terugkeerde, deelt zijn waardering voor Steiner op zijn Instagram-pagina. Magnussen verklaart: ‘Bedankt, Günther. Bedankt dat je me in 2017 hebt meegenomen op deze reis en bedankt dat je me in 2022 weer aan boord hebt gehaald. Het was zowel een plezier als een enorme uitdaging - maar het was nooit saai. Tot snel en het allerbeste.’ Magnussen benadrukt de dynamiek en uitdagingen die hij heeft ervaren onder Steiners leiding, en kijkt vooruit naar de toekomst.

Haas beleefde indrukwekkende start in F1

Het Haas F1 Team is een relatief jong team in de Formule 1, maar het heeft een interessante geschiedenis sinds zijn debuut in 2016. Het team is eigendom van de Amerikaanse zakenman Gene Haas, oprichter van Haas Automation, een van 's werelds grootste CNC-machinefabrikanten. Het debuutseizoen van Haas in 2016 werd als indrukwekkend beschouwd, met coureurs Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez in de bolides. Grosjean wist gelijk punten te scoren in de allereerste race van het team door als zesde te eindigen tijdens de Grand Prix van Australië. Haas drukte hierdoor meteen zijn stempel op de competitieve wereld van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws