Red Bull-CEO weerspreekt geruchten over vertrek Newey: 'Gaan niet met ruzie uit elkaar' Formule 1
Formule 1

Red Bull-CEO weerspreekt geruchten over vertrek Newey: 'Gaan niet met ruzie uit elkaar'

Red Bull-CEO weerspreekt geruchten over vertrek Newey: 'Gaan niet met ruzie uit elkaar'

Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff stelt dat Adrian Newey en het Oostenrijkse team op goede voet uit elkaar zijn gegaan en dat het de eigen keuze van de 65-jarige Brit is geweest om de deur bij de kampioensformatie achter zich dicht te trekken. Mintzlaff betreurt het afscheid van Newey, maar toont ook begrip voor de beslissing van de topontwerper.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Miami maakte Newey bekend dat zijn avontuur bij Red Bull in het eerste kwartaal van 2025 officieel ten einde zal komen. De Brit heeft zijn F1-taken al naast zich neergelegd en hij focust zich nu vooral nog op het afronden van het hypercar-project van het Oostenrijkse team. Over de reden van het vertrek van Newey is veel gespeculeerd. Beide partijen zouden zelfs met ruzie uit elkaar zijn gegaan, maar daar klopt volgens Red Bull-CEO Mintzlaff echter niets van.

'Feit is dat we heel harmonieus, redelijk en heel respectvol met elkaar omgaan. We gaan niet uit elkaar in een geschil', benadrukt Mintzlaff tegenover Sky, geciteerd door Motorsport.com. 'Het is meer dat Adrian (Newey, red.) na een zeer, zeer lange tijd heeft gezegd dat hij een pauze nodig heeft, en ik denk dat dat tot op zekere hoogte kan worden gerespecteerd en ook kan worden begrepen.'

Jammer

Mintzlaff had Newey echter graag langer in dienst van Red Bull aan het werk gezien en hij is zich bewust van hetgeen de Brit het team heeft gebracht door de jaren heen. 'Natuurlijk is het jammer dat Adrian ons na bijna twintig jaar gaat verlaten. Hij had hier een enorme invloed, waardoor we zo succesvol in de Formule 1 konden rijden en in totaal dertien titels konden winnen. Het is dus natuurlijk zonde als zo’n invloedrijke persoonlijkheid besluit een pauze te nemen.

'Toch moeten we het accepteren en respecteren. Maar we zullen nauw verbonden blijven', weet de Red Bull-CEO. 'Het is niet zo dat Adrian helemaal zal verdwijnen. Hij zal ook bij andere races aanwezig zijn. We werken samen aan de RB17, de hypercar die hij aan het ontwikkelen is', wijst Mintzlaff op het project waar Newey namens Red Bull momenteel aan werkt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws