Norris overtuigd na langverwacht succes in Miami: 'Zal zeker niet eenmalig zijn' Formule 1
Formule 1

Norris overtuigd na langverwacht succes in Miami: 'Zal zeker niet eenmalig zijn'

Norris overtuigd na langverwacht succes in Miami: 'Zal zeker niet eenmalig zijn'

Lando Norris wist in Miami eindelijk zijn allereerste zege in de koningsklasse van de autosport te boeken en volgens de McLaren-coureur zal het niet bij die ene overwinning blijven. De Brit heeft bijzonder veel vertrouwen in de toekomst, maar stelt tegelijkertijd dat McLaren nog meer zal moeten verbeteren om echt de strijd aan te kunnen gaan met Red Bull Racing.

Hij moest er vijf jaar op wachten, maar sinds de Grand Prix van Miami mag Norris zich eindelijk een Grand Prix-winnaar noemen. De 24-jarige coureur uit Bristol beschikte, mede dankzij een flink upgradepakket, over een ijzersterke pace op het Miami International Autodrome en daarmee wist hij Max Verstappen zijn eerste nederlaag van het jaar op de baan toe te brengen. De overwinning heeft Norris veel vertrouwen gegeven en hij kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst.

'Het wordt steeds beter, maar we moeten wel blijven verbeteren als we dit ieder weekend willen doen', is Norris zich er bij ITV van bewust dat McLaren nog niet op het niveau is van Red Bull. 'Maar het zal zeker niet eenmalig zijn, maar het is niet iets dat we elk weekend kunnen bereiken', doelt Norris op zijn overwinning in Miami.

Zege voor McLaren maakt Norris trots

Sinds zijn debuut in de Formule 1 in 2019, ondanks de interesse van andere teams, waaronder Red Bull, verdedigt Norris al de kleuren van McLaren. Hij gelooft in het Britse team en dat hij zijn eerste zege met de renstal uit Woking heeft kunnen vieren, maakt het dan ook extra speciaal. 'Ik denk dat het de overwinning een stuk mooier maakt omdat ik bij hetzelfde team heb gereden', zegt Norris. 'Het is niet zo dat ik er zomaar in ben gestapt en dat zij een team waren dat meteen voor de overwinningen streed.'

De weg van McLaren naar de top is lang geweest, zo weet ook Norris. 'We hadden het de afgelopen jaren erg moeilijk. We hebben veel ups en downs gehad', blikt de Brit terug op zijn jaren bij McLaren. 'We hebben geweldige momenten gehad, maar ook slechte. Een jaar geleden in Miami haalden we het tweede deel van de kwalificatie niet eens, zo slecht waren we. Maar er zijn veel veranderingen geweest en er is hard gewerkt. En dat we van onze positie van een jaar geleden zijn gekomen tot waar we nu staan, dat is echt waanzinnig', aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws