De la Rosa vertrouwt Newey voor geen cent: 'Probeert je op een dwaalspoor te brengen' Formule 1
Formule 1

De la Rosa vertrouwt Newey voor geen cent: 'Probeert je op een dwaalspoor te brengen'

De la Rosa vertrouwt Newey voor geen cent: 'Probeert je op een dwaalspoor te brengen'

Pedro de la Rosa, voormalig Formule 1-coureur en huidig ambassadeur van Aston Martin, gelooft geen woord van wat Adrian Newey allemaal in de media zegt. De man uit Barcelona denkt dat de ontwerper van Red Bull Racing de aandacht probeert af te leiden om zo de concurrentie op een dwaalspoor te brengen. Momenteel heeft de Oostenrijkse renstal een significante voorsprong op de rest van het veld. Dat vindt De la Rosa knap, maar tegelijkertijd ook zorgwekkend.

Het concept van Red Bull lijkt momenteel de sleutel tot succes te zijn. De Oostenrijkse renstal scoorde in Saoedi-Arabië voor de tweede keer dit seizoen een één-twee. Newey gaf na de Grand Prix van Bahrein al een klein tipje van de sluier waar andere teams nog winst kunnen behalen. 'Dat zegt me niets, weet je. Adrian heeft altijd gezegd dat je bij de grondeffectauto's niet alleen op de aerodynamica moet focussen, maar ook op de ophanging', zegt De la Rosa bij de F1 Nation-podcast.

'Maar wanneer een technisch directeur met Adrian's kennis je vertelt om je op de ophanging te concentreren, moet je juist op de aerodynamica focussen omdat hij je duidelijk op een dwaalspoor probeert te brengen', zegt de wantrouwende ex-Formule 1-coureur. Aston Martin lijkt momenteel het dichtste bij de Oostenrijkse renstal te zitten. Het team moet dan ook blijven sleutelen aan de AMR23. 'Hun auto is sowieso al erg goed, maar wat kunnen we doen? We moeten blijven werken om ervoor te zorgen dat ze niet uit het zicht verdwijnen.'

De la Rosa: 'Prestatie Red Bull indrukwekkend, maar ook zorgwekkend'

De snelheid van de RB19 heeft bij de concurrentie al enkele vraagtekens opgeleverd. De la Rosa heeft vooral ook veel lof voor het werk van Newey. 'Ik vind het interessant hoeveel competitiever Red Bull is geworden. Dit is niet goed. Terwijl iedereen worstelde om de banden te laten werken, vochten de Red Bull-coureurs met elkaar. Het was indrukwekkend, maar ook zorgwekkend. Ik zie geen zwakke plek omdat ze ook heel goed zijn in bandenmanagement. Ze hebben geweldig werk geleverd', aldus de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws