Red Bull in zee met Amerikaans softwarebedrijf 'om racewinnende verbrandingsmotor te bouwen' Formule 1
Formule 1

Red Bull in zee met Amerikaans softwarebedrijf 'om racewinnende verbrandingsmotor te bouwen'

Red Bull in zee met Amerikaans softwarebedrijf 'om racewinnende verbrandingsmotor te bouwen'

Na de aankondiging van de samenwerking met Amerikaans automerk Ford, die vanaf 2026 in zal gaan, heeft Red Bull Racing ook een overeenkomst bereikt met het Amerikaanse softwarebedrijf Convergent Science. Het bedrijf is leidend op de markt van software betreffende computional fluid dynamics (numerieke stromingsleer). Het Amerikaanse softwarebedrijf gaat het ontwerp van het verbrandingssysteem van de motor voor 2026 ondersteunen, en het gaat werken aan het optimaliseren van de brandstofverstuiving en verbrandingskamerparameters.

Op 21 februari kondigt Red Bull aan in zee te gaan met het softwarebedrijf uit Wisconsin. De Oostenrijkse formatie bouwt haar Powertrainskrachtbron vanaf nul. Direct uit de poort moet de krachtbron een best presterende machine zijn die in staat is om races te winnen - een ambitieus doel om in de komende drie jaar te bereiken. Convergent Science wil Red Bull Powertrains gaan ondersteunen met behulp van een door analyse geleid ontwerpproces van het verbrandingssysteem van de motor, waarbij wordt gewerkt aan het optimaliseren van brandstofverstuiving en verbrandingskamerparameters.

'Red Bull Powertrains zal de gedetailleerde verbrandingsmodellen van Converge Science toepassen om de prestaties van verschillende motorontwerpen te voorspellen. Met autonome meshing is het opzetten van nieuwe simulaties met verschillende geometrieconfiguraties van Converge eenvoudig en snel, waardoor het technische team ontwerpopties sneller kan evalueren. Het gebruiksgemak van Converge heeft ertoe geleid dat het niet alleen door motorfabrikanten en F1-teams over de hele wereld wordt overgenomen, maar ook door fabrikanten in verschillende industrieën, waaronder elektrische voertuigsystemen, roterende machines en infrastructuur voor hernieuwbare energie', laat het bedrijf in een persbericht weten.

Horner: 'Het gaat ons helpen een racewinnende ICE te bouwen'

Red Bull-teambaas Christian Horner ziet de samenwerking zeker wel zitten. 'De ontwikkeling van onze krachtbron voor het seizoen 2026 evolueert elke dag in onze nieuwe Red Bull Powertrains-fabriek, met een zeer gemotiveerde groep van ingenieurs en monteurs. We blijven investeren in mensen en faciliteiten om concurrerende energiebronnen op het net te krijgen, en om dat doel te bereiken hebben we de beste tools op elk gebied nodig', legt de Brit uit.

'Converge CDF voldoet ongetwijfeld aan die behoefte en zal ons helpen een racewinnende ICE (Internal Combustion Engine, red.) te bouwen. Hun zeer gedetailleerde verbrandingsmodellen stellen ons in staat om de binnenkant van de cilinder tijdens de verbranding te visualiseren en te simuleren, een proces dat onze ontwikkeling van een krachtigere en efficiëntere motor voor de volgende generatie Formule 1 zal versnellen.'

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws