Ford en Red Bull samenwerking voelde meteen goed: 'Valt voor allebei veel uit te halen' Formule 1
Formule 1

Ford en Red Bull samenwerking voelde meteen goed: 'Valt voor allebei veel uit te halen'

Ford en Red Bull samenwerking voelde meteen goed: 'Valt voor allebei veel uit te halen'

Ford en Red Bull Racing hebben elkaar opnieuw gevonden. De samenwerking die vanaf 2026 van start gaat, zal volgens Ford voor beide kanten voordelig zijn. De twee bedrijven gaven aan dat ze in elkaar de juiste partner hebben gevonden en kijken positief uit naar wat ze elkaar kunnen brengen.

Ondanks dat Ford een dalende lijn zag in de normale verkoop, was er haast een verdubbeling te zien in de verkoop van elektrische auto's. Het ging zelfs zo goed, dat Ford op de tweede plek kwam in de verkoopcijfers in de Verenigde Staten, net achter Tesla. Toch was Ford op zoek naar een manier om deze cijfers ook globaal te behalen, en daarvoor komt de populariteit van de Formule 1 als geroepen.

Naast Christian Horner, Max Verstappen, Sergio Pérez en reservecoureur Daniel Ricciardo was ook Jim Farley, de CEO van Ford, aanwezig bij de Red Bull RB19-presentatie. Daar sprak de Amerikaan vol lof en enthousiasme over de samenwerking tussen Ford en Red Bull. Volgens Motorsport.com zat Ford al langer te tobben over een eventuele samenwerking met de Formule 1, maar hebben de nieuwe motorvoorschriften er voor gezorgd dat ze toch in het diepe willen springen.

Nieuwe motorregels komen als geroepen voor Ford

De FIA heeft afgelopen augustus de nieuwe motorvoorschriften bekend gemaakt, deze zullen ingaan vanaf 2026. Het doel van de nieuwe voorschriften is vooral om de 1,000 BHP (paardenkracht) hybride krachteenheden meer kostenefficiënt en ecologisch duurzaam te maken. Het resetten van de regels zorgt dus weer voor een gelijk speelveld onder de verschillende teams.

Volgens globale directeur Mark Rushbrook is de beslissing om terug te keren in de Formule 1 niet over één nacht ijs gegaan. 'We zijn al twee jaar lang aan het kijken naar de toekomst en de toegevoegde waarde van de sport', legt de Rushbrook uit. 'We zagen hoe de populariteit van de sport aan het groeien was, net als de globale fanbase en de diversiteit in diezelfde fanbase. Hier wilden we graag aan deelnemen ', concludeert de globale directeur.

Ford en Red Bull blij met samenwerking: 'Voelde vrijwel meteen goed'

Het is wel duidelijk dat Ford aan het wachten was op de veranderingen die in zullen gaan vanaf 2026. 'Als de regels niet aangepast waren, dan waren we terughoudend geweest. Een andere soort krachteenheid zou een stap terug geweest zijn', stelt Rushbrook. De samenwerking met Red Bull voelde ook meteen goed volgens de Amerikaan: 'Met Red Bull was het vrijwel meteen duidelijk dat zij zochten naar een partner waar wij ons in konden vinden, en vice versa.'

De samenwerking tussen de twee bekende automerken is niet alleen voor een commercieel doeleinde, ze willen namelijk samen echt intern werken aan het ontwikkelen van de motor. De geavanceerde batterijcel-technologie van Ford is iets waar Red Bull hoopt veel van te leren, net als een groei in kennis over aerodynamica in een wederzijdse overdracht van technologie. Ford en Red Bull slaan dus de handen ineen om er voor beide kanten zoveel mogelijk uit te kunnen halen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws