Red Bull lijkt gebeiteld te zitten voor bandenspel in Jeddah, concurrentie met maar één set nieuwe mediums Formule 1
Formule 1

Red Bull lijkt gebeiteld te zitten voor bandenspel in Jeddah, concurrentie met maar één set nieuwe mediums

Red Bull lijkt gebeiteld te zitten voor bandenspel in Jeddah, concurrentie met maar één set nieuwe mediums

Red Bull Racing lijkt opnieuw gebeiteld te zitten met een nieuwe set harde banden en twee nieuwe sets medium banden voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Volgens bandenleverancier Pirelli is de snelste strategie namelijk eerst een stint op de gele band om daarna over te schakelen op de band met de witte wangen. Zowel Ferrari als Mercedes hebben één nieuwe set harde banden en één nieuwe set mediums.

Nadat de Oostenrijkse renstal het eerste bandenspel van het seizoen tactisch kon openen in Bahrein, lijkt Red Bull opnieuw met een goede strategie de race in te gaan. Het zal namelijk moeilijk zijn voor de teams om voor strategische verrassingen te zorgen, aangezien Pirelli vermoedt dat een éénstopper bijna verplicht zal zijn. De medium band en de harde band zullen ditmaal de hoofdrolspelers zijn. Red Bull staat er wat dat betreft goed voor, Max Verstappen en Sergio Pérez hebben namelijk één nieuwe set harde banden en twee nieuwe sets mediums. Allebei hebben ze drie gebruikte sets softs.

Tekst gaat verder onder de foto.

Gaat Red Bull met twee nieuwe sets medium banden het strategische spel van Jeddah winnen?
De beschikbare bandensets per coureur voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. (Foto: Pirelli)

Bij Mercedes hebben Lewis Hamilton en George Russell allebei één nieuwe set harde banden en één nieuwe set mediums, plus een gebruikte set mediums. Net als Red Bull heeft Mercedes per coureur ook die gebruikte sets soft. Bij Ferrari hebben beide dezelfde sets tot hun beschikking als bij Mercedes, alleen heeft Oliver Bearman nog een nieuwe set softs die ingezet kan worden tijdens de race. De heren van McLaren hebben geen nieuwe harde banden meer, wel nieuwe sets softs. In het achterveld is er strategisch gezien wat meer ruimte voor speling, aangezien daar meer bandensets per coureur beschikbaar zijn.

Eenstopper met medium en hard op papier het snelst

De zachte band lijkt echter geen belangrijke rol te hebben op het Jeddah Corniche Circuit. 'Het enige onbekende kan zijn welke bandensoort naast de C2 te gebruiken, die in tegenstelling tot wat we vorige week in Sakhir zagen, heel goed werkt zowel qua prestaties als degradatie', legt Pirelli-topman Mario Isola uit in een persbericht. 'Op papier is de snelste strategie om te beginnen met de C3 voordat je tussen ronde achttien en 25 overschakelt naar de C2.'

Tekst gaat verder onder de foto.

Gaat Red Bull met twee nieuwe sets medium banden het strategische spel van Jeddah winnen?
De strategieën volgens Pirelli. (Foto: Pirelli)

Starten op de harde banden en dan tussen ronde 25 en 32 naar softs wisselen kan ook nog. 'Mogelijk in de hoop op een safetycar, wat zeer waarschijnlijk is op een circuit als Jeddah, of misschien het tegenovergestelde doen en de extra grip van de C4 gebruiken voor de start en de eerste paar ronden voordat je overschakelt naar de C2', sluit Isola af. Met name omdat de kans op een safetycar of een rode vlag op dit circuit hoog is, kan het nog wel eens zijn dat de strategische plannen van de teams halverwege de prullenbak in kunnen. Of dat ook zo gaat zijn, zullen we om 18:00u op zaterdagavond gaan zien.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws