Verstappen komt terug op eerdere uitspraak: 'Dat is een behoorlijk understatement' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen komt terug op eerdere uitspraak: 'Dat is een behoorlijk understatement'

Verstappen komt terug op eerdere uitspraak: 'Dat is een behoorlijk understatement'

Op de mediadag in Saoedi-Arabië werd Max Verstappen geconfronteerd met een stroom aan geruchten over een vertrek bij Red Bull Racing, die op gang kwam nadat Jos Verstappen zich in het Bahrein-weekend uitsprak over de situatie omtrent teambaas Christian Horner. Na het nieuwste hoofdstuk in het Red Bull-verhaal werd Verstappen gevraagd naar opheldering over die uitspraken.

Op woensdag stond Verstappen in Jeddah de pers te woord. Het ging daarbij niet over zijn dominante start van het seizoen, of de kansen in de tweede race, maar over de onrust binnen het team, en of er een kans was dat hij in 2025 niet meer voor het team zou rijden. 'Dan moeten de dingen wel echt raar lopen, maar dat is in ieder geval niet het doel', liet Verstappen toen optekenen.

In de dagen daarna volgden nieuwe ontwikkelingen, met name rondom de kwalificatie, toen Helmut Marko een nieuw bommetje liet vallen door te bevestigen dat hij mogelijk geschorst zal worden, maar dat hij uiteindelijk zelf over zijn eigen lot bepaalt, en daarmee dus inspeelde op een mogelijk vertrek bij het team.

Verstappen steunt Marko

Sky Sports F1 confronteerde de wereldkampioen na de kwalificatie met de uitspraak dat het heel raar moet lopen, wil Verstappen in 2025 niet meer voor het team rijden. De Britse zender vroeg aan Verstappen of het vertrek van Marko onder die noemer zou vallen: 'Dat is een behoorlijk understatement', zo bevestigt Verstappen dat het vertrek van Marko voldoende zou zijn om zelf ook niet meer voor het team te rijden. 'We gaan zien wat gaat gebeuren in de komende week.'

Of Marko zich nog wel welkom voelt bij het team, luidt de volgende vraag. 'Helmut?' vraagt Verstappen met een gezicht vol verbazing. 'Ik ben er toch?' maakt Verstappen duidelijk. 'Ik heb een heel erg goede relatie met hem. Ik was nog samen met hem in Dubai voor we hiernaartoe kwamen. Hij heeft dit team vanaf de grond opgebouwd met de zege van Dietrich (Mateschitz, red.). Hij heeft altijd een goede relatie onderhouden met veel belangrijke teamleden, en hij heeft de belangrijke mensen altijd gesteund, ook op belangrijke momenten. Hij is nu dus een bepalend teamlid, en ook voor de toekomst. Het team weet dat hij moet blijven, als ze willen dat ik blijf.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws