Marko is Verstappen dankbaar en bevestigt: 'Ik blijf bij Red Bull' Formule 1
Formule 1

Marko is Verstappen dankbaar en bevestigt: 'Ik blijf bij Red Bull'

Marko is Verstappen dankbaar en bevestigt: 'Ik blijf bij Red Bull'

Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko heeft bevestigd dat hij bij het team blijft. Dat heeft de 80-jarige Oostenrijker zelf bevestigd in een interview met de Duitse tak van Sky Sports F1. Marko gaf rond de kwalificatie nog aan dat hij mogelijk geschorst wordt, en zinspeelde daarbij op een vertrek bij Red Bull.

Marko gaf toen al aan dat hij met Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff zou spreken op de dag van de race. Mintzlaff is bij de race aanwezig in de paddock, en heeft dus al met Marko gesproken. Daarbij is er ook al snel meer duidelijkheid gekomen. 'Het was een heel goed gesprek', geeft Marko desgevraagd aan. 'Natuurlijk moet de rust binnen ons team terugkeren, dat heeft prioriteit. We waren het op alle punten eens', aldus de adviseur.

Vervolgens gaf Marko duidelijkheid: 'Ik blijf bij het team. Mijn contract loopt nog drie jaar door, maar zoals gezegd: de rust moet terugkeren', herhaalde de Oostenrijker. Marko was wel Verstappen dankbaar voor de steun: 'Dat was heel indrukwekkend. Ik ben hem daar heel dankbaar voor. Hij is een van de weinigen die karakter heeft en loyaliteit belangrijk vindt', liet de ontdekker van veel toptalenten weten.

Marko ontkent beschuldigingen

Marko ontkrachtte ook geruchten dat hij vertrouwelijke informatie verspreid zou hebben: 'Dat is totale onzin. Ik ben blij dat ik mijn telefoon maar deels kan gebruiken. Ik heb dit soort app-verkeer helemaal nooit gezien.' Marko gaf aan dat de Red Bull-aandeelhouders ook nog met elkaar gaan praten. 'Oliver Mintzlaff is zondag in Dubai, en dan zal hij de aandeelhouder uit Thailand ook spreken.'

Schumacher geeft mening

Na het interview met Marko gaf Sky Sports-analist Ralf Schumacher zijn mening. De Duitser denkt dat dit nog niet het einde van het verhaal is. 'Voor nu is het goed en belangrijk dat de grote bazen aanwezig zijn, en voor rust zorgen. Ik denk echter niet dat het nu voorbij is, want Christian Horner is niet transparant met de situatie omgegaan. Naar mijn mening zal het niet eenvoudig voor hem worden.'

Marko aanwezig in Australië

Marko sprak eerder ook nog over een mogelijke schorsing, maar bevestigde bij Viaplay dat hij in Australië gewoon van de partij is. 'Ik zal er in Melbourne bij zijn. De geruchten waren niet officieel, maar het was goed om de situatie op te klaren. Uiteindelijk is het zoals Jos (Verstappen, red.) al zei: we hebben rust nodig in het team, want we willen dit jaar veel winnen en de titel pakken. Er zullen circuits komen waar we niet zo goed zijn, of niet zullen winnen. Het is zwaar werk, en we moeten de titel voor Max veiligstellen.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws