Verstappen voorzichtig in zijn voorspelling: 'Dan denk ik dat we voor de overwinning kunnen vechten' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen voorzichtig in zijn voorspelling: 'Dan denk ik dat we voor de overwinning kunnen vechten'

Verstappen voorzichtig in zijn voorspelling: 'Dan denk ik dat we voor de overwinning kunnen vechten'

Max Verstappen hoopt in Saoedi-Arabië voor de negentiende keer op rij poleposition om te zetten in een Grand Prix-overwinning. De Nederlander is blij met het gevoel bij de RB20, maar beseft wel dat er in Jeddah altijd gevaar op de loer ligt.

De Red Bull Racing-coureur werd voor de race geïnterviewd door Formula1.com, waarbij hij een inschatting maakte van zijn kansen in de race. 'Het zal allemaal afhangen van de race pace van onze auto, maar normaal gesproken is dat ons sterke punt. Hopelijk is dat nu ook weer zo, en kunnen we goed op de banden passen', deelt de 26-jarige.

Verstappen won één keer eerder in Saoedi-Arabië, en heeft in de voorgaande drie edities al heel wat onderbrekingen meegemaakt, en dus is hij voorzichtig in zijn voorspelling van de race. 'Hier gebeuren echter vaak gekke dingen. Het is een stratencircuit en er kan van alles gebeuren, en er kunnen ook Safety Cars komen. We moeten gewoon scherp blijven en zorgen dat we de juiste beslissingen nemen als het ertoe doet.'

Ferrari in de gaten houden

Wat betreft de concurrentie houdt Verstappen vooral rekening met Ferrari, en aangezien Carlos Sainz ontbreekt, lijkt hij Charles Leclerc dan als de grootste concurrent te zien. 'Mensen zullen verschillende strategieën gebruiken. Iedereen zit erg dicht bij elkaar dus het is lastig om te zeggen welk team het sterkst is. Ferrari is waarschijnlijk net wat sterker dan de anderen', analyseert de man die de laatste acht Grands Prix won.

In de kwalificatie wist Verstappen in ieder geval te maximaliseren. 'Het was een goede dag en we wisten de auto verder te verbeteren. Ik voelde me heel comfortabel en dat is hier heel belangrijk. Ik hoop dat ik dat gevoel ook weer in de race heb.' Tot slot liet Verstappen ook nog even een bericht in het Nederlands achter voor de fans uit eigen land. 'Toe nu toe gaat het dit weekend heel goed. Ik ben heel blij met de auto, en hopelijk voelt dat in de race weer hetzelfde aan. Dan denk ik dat we voor de overwinning kunnen vechten', is de voorzichtige conclusie.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws