'Red Bull zorgt voor verbazing bij F1-coureurs met trucje om topsnelheid te genereren' Formule 1
Formule 1

'Red Bull zorgt voor verbazing bij F1-coureurs met trucje om topsnelheid te genereren'

'Red Bull zorgt voor verbazing bij F1-coureurs met trucje om topsnelheid te genereren'

Red Bull Racing heeft vermoedelijk een manier gevonden om onverslaanbaar te zijn op de rechte stukken. Volgens het doorgaans goed ingevoerd Auto, Motor und Sport heeft het team uit Milton Keynes een trucje aan de achterkant van de RB18 om de auto in te laten zakken. Het zorgt voor verbazing bij enkele Formule 1-coureurs.

Sebastian Vettel en Charles Leclerc zouden het al het hele seizoen opvallend vinden dat de RB18 zo snel is op de rechte stukken. Vettel gaf aan dat verdedigen tegen de auto van Red Bull onmogelijk is en dat deze je voorbijvliegt. Leclerc is opgevallen dat de RB18 pas op de tweede helft van een recht stuk écht snel is. 'Het gaat niet alleen om aerodynamica, er zit iets mechanisch achter', aldus de Ferrari-coureur.

Auto, Motor und Sport heeft uitgevonden wat ervoor zorgt dat de RB18 zo snel is. Zo zou Red Bull met conventionele veren en dempers het inklappen van de achterkant toestaan. En dat is opvallend, want: 'Als hij stilstaat, heeft de Red Bull de grootste bodemvrijheid aan de achterkant en de laagste bij hoge snelheden', aldus enkele ingenieurs van Mercedes.

'Red Bull-trucje leverde extra gewicht RB18 op'

Het is een oude truc die stamt uit het vorige tijdperk van de grondeffecten in de jaren tachtig. Toch was dit trucje een riskante, omdat het extra gewicht oplevert. Zo zou het bijgedragen hebben aan het overgewicht van de RB18 eerder dit seizoen. Het voordeel is dat gewicht verliezen makkelijker is dan het gehele chassis aan te passen en daar is Red Bull in geslaagd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws