Pérez geeft aan minder serieus te worden genomen: 'Daarbij hoor je meer kritiek' Formule 1
Formule 1

Pérez geeft aan minder serieus te worden genomen: 'Daarbij hoor je meer kritiek'

Pérez geeft aan minder serieus te worden genomen: 'Daarbij hoor je meer kritiek'

Sergio Pérez heeft het gevoel dat Spaanstalige coureurs meer kritiek krijgen. Ook denkt hij dat Mexicanen niet serieus worden genomen. Ondanks de kritiek wil de coureur toch de jonge generatie inspireren om te laten weten dat waar je ook vandaan komt, je aan de top kunt komen.

Fernando Alonso heeft recent het onderwerp aan de kaak gesteld. De Spanjaard noemde Lewis Hamilton 'idioot' en de media gingen los. De 41-jarige coureur gaf aan dat wanneer er iets over een Spaanstalige coureur wordt gezegd, het meer als een grap wordt beschouwd. Pérez sluit zich daarbij aan. 'Ik denk dat elke keer dat je een slechte race hebt, of een slechte run zoals elke andere coureur, je bij de Spaanstalige coureurs soms meer kritiek hoort', vertelt hij, geciteerd door Spaanse tak van Motorsport.com.

Pérez benadrukt dat ook andere coureurs wel eens foutjes maken of minder presteren. 'Andere coureurs hebben soortgelijke problemen en daar is nauwelijks over gesproken. Dus ja, soms voel ik me zo, dat heb ik mijn hele carrière zo gevoeld', vertelt de Red Bull Racing-coureur.

'Hij is een Mexicaan en hij is lui'

Toch bekijkt Pérez het ook van een positieve kant. 'Ja, ik denk dat het niks waard is, maar tegelijkertijd is het de schoonheid van onze sport, dat we dat samen met de media hebben. We zijn een geweldige sport en als sporter begrijp je dat', vertelt de coureur.

Pérez geeft wel aan dat toen hij naar Europa kwam om te racen hij niet het idee had dat hij werd bevooroordeeld. Het gaat hem meer om iets anders. 'Ik heb het gevoel dat ze je soms niet serieus nemen', verklaart de coureur. 'Soms zeggen mensen: hij is gewoon een Mexicaan, en hij is lui, vanwege de cultuur, enzovoorts, enzovoorts', geeft hij aan.

'Ik laat de jonge generatie zien dat je aan de top kunt komen'

'Het lijkt alsof mensen denken dat omdat je Mexicaans bent, je niet kunt concurreren met de beste coureurs in de wereld. Soms voelde ik dat, vooral in de beginjaren, maar aan de andere kant is het altijd goed om te laten zien dat iedereen daarboven kan staan', legt Pérez uit. Daarom hoopt hij nu jonge Mexicaanse coureurs te kunnen inspireren. 'Dat zou ongelooflijk zijn, ik hoop de jonge generatie te laten zien dat je uit Mexico kunt komen en aan de top kunt komen.'

Pérez heeft nog wel wat tips voor jonge coureurs die net als hij richting de Formule 1 willen. 'Je moet naar Europa op een hele jonge leeftijd om ten eerste te kunnen rijden met de beste coureurs, met vergelijkbare weersomstandigheden, al dat soort dingen die je alleen in Europa hebt, niet ergens anders. En ja, ze moeten in zichzelf geloven en dan kunnen ze het nog beter doen dan ik. Ik hoop echt dat dit meer Mexicanen zal aanmoedigen om dat te doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws