Ricciardo deelt waarschuwing uit: 'Red Bull wil de concurrentie echt verpletteren' Formule 1
Formule 1

Ricciardo deelt waarschuwing uit: 'Red Bull wil de concurrentie echt verpletteren'

Ricciardo deelt waarschuwing uit: 'Red Bull wil de concurrentie echt verpletteren'

Visa Cash App RB-coureur Daniel Ricciardo heeft onheilspellend nieuws voor de uitdagers van Red Bull Racing. Volgens de meervoudig Grand Prix-winnaar komt Red Bull nu juist pas op gang, en is het team verslaafd aan het winnen. Dat Adrian Newey direct betrokkenheid bij het team toont, en zelfs onder de auto een kijkje neemt, geeft volgens Ricciardo aan dat de ontwerper weet dat het goed zit.

'Ze houden zo enorm van het winnen, dat ze de concurrentie echt willen verpletteren', zegt Ricciardo over zijn voormalige team bij Motorsport-total. 'Dit team is op zijn best als ze winnen. Ze zeggen nooit: oh, we winnen, dus laten we lekker rustig aan doen en op vakantie gaan. Juist dan gaan ze nog harder werken. Ik denk dat ze zich nu op dat punt bevinden', luidt het voor de concurrentie onheilspellende bericht van de coureur die in 2025 hoopt terug te keren bij de hoofdmacht van Red Bull.

'In 2023 waren ze al heel dominant, en iedereen die deze auto voor het eerst zag, dacht: wow! Ik denk dat ze zelfs de meest geüpdatete auto van het hele veld hebben, en dat zegt volgens mij heel veel.' Red Bull gooide het concept van de succesvolle RB19 deels overboord, en zorgde met een zwaar gewijzigde auto ook al voor een flinke reactie bij McLaren-teambaas Andrea Stella.

Newey straalt vertrouwen uit

'Ik vond het geweldig om Adrian (Newey, red.) naast de auto te zien staan. Hij weet dat het gewoon helemaal goed zit', lacht de Australiër over de 65-jarige meesterontwerper van het team, die ook nog even onder de RB20 dook. 'Ik vind het niet erg om de rol van Adrian te belichten, maar ik weet dat er meer mensen bij betrokken zijn. Adrian speelt echter wel een hele grote rol, en dat is heel gaaf om te zien.'

Ricciardo denkt echter niet dat Red Bull in 2024 wel kan doen wat in 2023 net niet lukte: het winnen van alle Grands Prix. 'Dat lijkt me zo goed als onmogelijk', oordeelt de 34-jarige. 'Er zijn heel veel races en er kan ook een regenrace tussen zitten. Ik weet wel zeker dat dit een winnende auto is, maar het is te vroeg om te zeggen of ze net zo dominant zijn als vorig jaar. Daar is de Formule 1 te onvoorspelbaar voor.' In 2023 won Red Bull alleen in Singapore niet, waar Ferrari-coureur Carlos Sainz won.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws