Ricciardo over IndyCar: 'Klinkt allemaal geweldig, maar de ovals maken me een beetje bang' Formule 1
Formule 1

Ricciardo over IndyCar: 'Klinkt allemaal geweldig, maar de ovals maken me een beetje bang'

Ricciardo over IndyCar: 'Klinkt allemaal geweldig, maar de ovals maken me een beetje bang'

Daniel Ricciardo zegt het wel eens te willen proberen in de IndyCar. De Australische coureur rijdt komend seizoen in de Formule 1 voor McLaren, dat ook een IndyCar-team heeft. Eerder probeerde Fernando Alonso het ook al eens in de Amerikaanse raceklasse. Als Ricciardo mocht kiezen, zou hij echter toch liever in de 24 uur van Le Mans rijden.

'Het klinkt allemaal geweldig, maar de ovals maken me eerlijk gezegd een beetje bang', begint de Australiër bij Speedweek. 'Indy zou leuk zijn, maar misschien eerst met een test. Ik vond het optreden van Fernando indrukwekkend en ik heb me wel eens voorgesteld hoe ik het daar zou doen. Misschien dat ik het ooit zal proberen. Ik bedoel, je moet vier keer per ronde linksaf. Hoe moeilijk kan dat zijn?'

Toch zou de voormalig Red Bull Racing-coureur liever in de 24 uur van Le Mans uitkomen. 'Sommige van mijn collega's hebben dat al geprobeerd en het idee dat je een auto deelt met je teamgenoten spreekt me heel erg aan', vertelt Ricciardo. 'Als Grand Prix-coureur leg je niet al je kaarten op tafel, maar in Le Mans moet je alle geheimen delen met je collega's.'

Ricciardo: 'Denk dat het geweldig zijn om op die manier samen te werken'

De nieuwe McLaren-man denkt dat zo'n samenwerking wel bij hem zou passen. 'Ik denk dat het geweldig zijn om op die manier samen te werken', gaat hij verder. 'En om deel te nemen aan een 24-uursrace zou ik mijzelf ook fysiek en mentaal helemaal tot het uiterste drijven.' Het is niet de eerste keer dat Ricciardo zegt dat hij graag in de 24 uur van Le Mans zou willen rijden.

In november 2020 onthulde de toenmalig Renault-coureur al dat er in 2015 onderhandelingen waren om met Porsche deel te nemen aan de 24-uursrace. Uiteindelijk mocht hij niet deelnemen van Red Bull-adviseur Helmut Marko. Zijn stoeltje werd destijds opgevuld door Nico Hülkenberg. De Duitser won de 24-uursrace bij zijn eerste deelname.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws