Norris over Sainz: 'Er waren momenten waarop we elkaar haatten' Formule 1
Formule 1

Norris over Sainz: 'Er waren momenten waarop we elkaar haatten'

Norris over Sainz: 'Er waren momenten waarop we elkaar haatten'

Ondanks dat Lando Norris en Carlos Sainz het goed met elkaar konden vinden bij McLaren, waren er ook momenten waarop ze elkaar even wat minder leuk vonden. Dat maakt Norris bekend bij het Duitse Motorsport-Total.com. Veel fans noemden de relatie tussen de twee coureurs een bromance, maar dat was volgens Norris dus niet altijd het geval. Sainz rijdt in 2021 voor Ferrari en heeft McLaren inmiddels verlaten.

'Er bestaat altijd een bepaalde spanning tussen teamgenoten', begint de 21-jarige Brit tegenover het Duitse medium. 'Zelfs wanneer iemand zegt dat het niet zo is. Soms proberen coureurs het te verbergen.' Dat was ook het geval bij McLaren, maakt Norris nu bekend. 'Er waren momenten waarop we elkaar haatten (Sainz en hij, red.)', vertelt hij.

'Je wilt niet bezwijken voor je teamgenoot en je wilt het niet slecht aankijken. Hij is de laatste van wie je wilt verliezen. Maar zelfs als je een glimlach op je gezicht hebt, doet het diep van binnen pijn en haat je de ander gewoon als hij sneller is.' Norris begon in 2020 pas aan zijn tweede seizoen in de Formule 1, maar wist zijn meer ervaren teamgenoot wel bij te houden.

Norris: 'Ik had nog nooit met Carlos gesproken'

Door de goede prestaties van Sainz en Norris wist het team zelfs derde te worden in het constructeurskampioenschap. In totaal wist de Spanjaard 105 punten te scoren en Norris 97. Het team was dus goed in evenwicht en de twee coureurs hebben een goede relatie opgebouwd. De twee kenden elkaar voorafgaand aan hun tijd bij McLaren echter nog niet.

'Ik had nog nooit met Carlos gesproken', aldus Norris. 'Ik kende hem niet en wist niet hoe hij was als persoon. We werden goede vrienden buiten de baan, maar ook lastige concurrenten en goede teamgenoten. We wilden het team naar voren halen, races winnen en werkten goed in harmonie. Tegelijkertijd waren we ook onderling erg ambitieus en dat werkte gewoon goed. Ik denk dat we de perfecte combinatie hadden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws