Ricciardo over Monaco 2018: 'Toen mijn ingenieur mij inlichtte, kon ik wel huilen' Formule 1
Formule 1

Ricciardo over Monaco 2018: 'Toen mijn ingenieur mij inlichtte, kon ik wel huilen'

Ricciardo over Monaco 2018: 'Toen mijn ingenieur mij inlichtte, kon ik wel huilen'

Daniel Ricciardo is dit weekend terug op een circuit waar hij goede herinneringen aan heeft. In zijn periode bij Red Bull Racing wist de Australiër de Grand Prix van Monaco eens te winnen, en dat betekent voor een Formule 1-coureur heel erg veel. In gesprek met F1-Insider blikt hij terug op die race van 2018 en bespreekt hij of het zijn beste race ooit was.

Hoe kijkt Ricciardo terug op die middag in de dwergstaat? 'Met pure vreugde', meldt hij glimlachend. 'Toen ik terugkwam bij het motorhome, juichte iedereen mij toe. Het was alsof ik het wereldkampioenschap gewonnen had, ik werd waanzinnig ontvangen.' De Monegaskische wedstrijd is een illuster evenement dat al sinds de jaren '50 op de kalender staat. De lastige straatrace winnen is een droom van elke Formule 1-coureur.

Om die droom werkelijkheid te zien worden, was de familie van de huidige McLaren-coureur destijds met hem afgereisd naar de race. 'Mijn ouders en mijn oom waren er ook', weet hij nog. 'Alle liefde die mij in die minuten getoond werd, was overweldigend. Ik herinner het mij als de dag van gisteren.'

Ricciardo besloot ter viering van zijn zege het zwembad in te duiken bij de Red Bull-motorhome. Dit deed hij door zich in een soort Cristo Redentor-pose vlak op het wateroppervlak te laten vallen. 'Het was vrij spontaan, ik had het niet gepland. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, want dat is nu echt een soort iconisch Formule 1-moment geworden.'

Monaco 2018 Ricciardo's beste race?

Monaco 2018 gaat voor Ricciardo de boeken in als een van zijn beste Formule 1-optredens. 'Ik heb er inmiddels meer dan 200 op mijn naam staan. Het is moeilijk om er daarvan slechts één uit te kiezen. Mentaal was het zeker zwaar', geeft hij toe. Al helemaal omdat hij halverwege de race technische problemen ervoer. Met een naderende Mercedes was het nog maar de vraag of hij de zege ook werkelijk binnen zou slepen.

'Toen mijn race-ingenieur mij over het probleem vertelde, kon ik wel huilen. Twee jaar eerder werd de zege mij namelijk ontnomen door een ongelukkige pitstop. Ik dacht dat er een vloek op mij rustte en dat ik deze race niet zou kunnen winnen. Die negatieve gedachte zette ik opzij en ik redde het', concludeert hij trots.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws