Pérez ziet technisch probleem optreden: 'De impact zou iets van 20G zijn geweest' Formule 1
Formule 1

Pérez ziet technisch probleem optreden: 'De impact zou iets van 20G zijn geweest'

Pérez ziet technisch probleem optreden: 'De impact zou iets van 20G zijn geweest'

Sergio Pérez is zonder kleerscheuren uit de auto kunnen stappen na een crash in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. De Mexicaan raakte de achterkant kwijt bij het insturen van bocht 8, waardoor een klapper in de muur niet meer te voorkomen was. Na afloop kwam Pérez daardoor later opdagen op de persconferentie, omdat hij eerst een bezoekje moest brengen aan het medische centrum.

'Alles is oké', begint Pérez op de persconferentie na afloop van de kwalificatie tegenover onder meer F1Maximaal.nl. Het feit dat de Red Bull-coureur naar het ziekenhuis moest, verbaasde hem dan ook. 'Er was blijkbaar een technisch probleem (met de G-sensor, red.), want de impact zou iets van 20G zijn geweest. Maar het is een vrij laag snelheidsgedeelte en er zijn TecPro-barrières daar.'

'Ik denk dat we meer snelheid hadden dan dat'

Pérez baalt ervan dat hij zijn auto in de muur parkeerde, vlak voor het ingaan van de tunnel. 'Het is jammer, want ik denk dat we meer snelheid hadden dan dat. Maar we konden gewoon geen uitdaging aangaan. Ook was mijn laatste set banden niet genoeg op temperatuur. Ik was hem al bijna kwijt in de eerste bocht. En achteraf gezien, denk ik dat we het niet goed gedaan hebben.

'We zijn het hele weekend al competitief', vervolgt Pérez. 'Sinds VT1 zaten we altijd in de top drie. We waren het snelst in VT3. Maar zoals altijd, om pole te pakken, moet je alles maximaliseren. En ik voelde dat we beter konden, vooral in de outlaps. Op het einde zat ik vast met één van de Ferrari's en in de laatste ronden van Q3 waren mijn banden te koud.'

Leclerc en Sainz geen verrassing

Dat Charles Leclerc en Carlos Sainz ervandoor gingen met de eerste startrij, was geen verrassing Pérez. 'Over het algemeen had ik al het gevoel dat de Ferrari's een beetje voor lagen dit weekend. Maar we zullen zien. We hebben een lange race voor de boeg. Uiteraard is de startpositie hier erg belangrijk, maar ja, over het algemeen was het een competitief weekend', besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws