Ricciardo over vertrek bij Red Bull: 'Ik had mijzelf daar in 2021 sowieso niet gezien' Formule 1
Formule 1

Ricciardo over vertrek bij Red Bull: 'Ik had mijzelf daar in 2021 sowieso niet gezien'

Ricciardo over vertrek bij Red Bull: 'Ik had mijzelf daar in 2021 sowieso niet gezien'

Daniel Ricciardo heeft geen spijt van zijn vertrek bij Red Bull Racing, ook al kan de Oostenrijkse renstal in 2021 de competitie aan met het jarenlang dominerende Mercedes. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen legt uit dat hij hoe dan ook weg was geweest bij het team waar hij meerdere overwinningen boekte.

Na seizoen 2018 stapte Ricciardo over naar Renault, om vervolgens twee jaar later te tekenen bij McLaren. 'Zelfs als ik niet na 2018 was vertrokken en bij Red Bull was gebleven was ik alsnog overgestapt', verklaart de Australische coureur bij EFTM. De overstap naar een andere renstal in de Formule 1 was voor Ricciardo onvermijdelijk. 'Ik had mijzelf daar in 2021 sowieso niet meer zien rijden.'

Meermaals kreeg hij via de media de vraag of hij spijt heeft nu de energiedrankjesfabrikant kans lijkt te hebben op zowel de coureurs- als de constructeurstitel. 'Er wordt vaak een vergelijking getrokken met hoe Red Bull het in 2021 doet, want ze kunnen misschien wel vechten voor het wereldkampioenschap. Dan vragen ze of ik daar niet liever had gezeten.' De McLaren-rijder staat echter nog steeds achter zijn keuze, hij was hoe dan ook voor een ander team gaan rijden.

Renault-carrière was voor Ricciardo gematigd

De overstap van Ricciardo naar Renault pakte niet uit zoals gewenst. De coureur en zijn nieuwe team hadden een toekomstplan, maar na twee seizoenen stapte de Australiër over naar McLaren. Hoewel de Britse renstal het anno 2021 aardig goed doet, lijkt het er nog niet op dat McLaren mee kan vechten voor de wereldtitel. Ondertussen kan ex-teamgenoot Verstappen competitie bieden aan regerend wereldkampioen Lewis Hamilton.

Poll

Had Ricciardo bij Red Bull moeten blijven?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws