Ricciardo wil niets weten van Mercedes-geruchten: 'Silly season mag zonder mij gebeuren' Formule 1
Formule 1

Ricciardo wil niets weten van Mercedes-geruchten: 'Silly season mag zonder mij gebeuren'

Ricciardo wil niets weten van Mercedes-geruchten: 'Silly season mag zonder mij gebeuren'

Daniel Ricciardo laat weten dat hij liever niet betrokken wil raken bij de geruchten over zijn eigen toekomst nu er een zitje vrijkomt bij Mercedes in 2025. De Australiër vindt het prima als de stoelendans zonder hem plaats gaat vinden, want hij wil liever niet te ver vooruit kijken. Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko waarschuwde Mercedes al dat Ricciardo niet beschikbaar is.

Lewis Hamilton maakte gebruik van zijn exitclausule in het contract met Mercedes om al voor het begin van het 2024-seizoen aan te kondigen dat hij het team aan het einde van het jaar zal gaan verlaten. Hij verruilt de Silver Arrows dan na twaalf jaar voor The Prancing Horse. Daardoor komt er in 2025 een zitje vrij bij Mercedes. Ricciardo denkt dat het voordelig is voor de Duitse renstal dat ze nu een heel jaar de tijd hebben om een rijder naast George Russell te zoeken. 'En ik veronderstel dat ze in hun positie geen haast hebben. Dus ze zullen iedereen beoordelen, hoe ze het doen, de rijdersmarkt, wat dan ook. Ik neem aan dat het voor een team als Mercedes een goede positie is', zegt de 34-jarige tegenover RACER.

Dat zitje bij Mercedes zou interessant kunnen zijn voor Ricciardo, aangezien zijn contract aan het einde van dit jaar afloopt. De Australiër benadrukt dat hij liever niet betrokken raakt bij geruchten over zijn eigen toekomst gedurende het seizoen. 'Ik kijk absoluut niet zo ver vooruit', zegt de coureur uit Perth. 'In dit deel van mijn carrière voelt ver vooruit kijken soort van als een jaar dichter bij het einde. Dus dat is meer reden voor mij om nu aanwezig te zijn en zeker race voor race te nemen. Dus ja, silly season, een deel van mij is ook blij om niet in al die gekke dingen te zitten, vooral zo vroeg in het seizoen. Dus als het silly season zonder mij gebeurt, vind ik dat nu ook prima!'

Tijdstip van Hamiltons aankondiging verraste

Ricciardo zag hoe het silly season al vroeg in het jaar begon, en dat verraste hem wel. 'Kon ik me hem voorstellen in het rood? Ja. Dus in die zin was ik niet verrast', legt Ricciardo uit. 'Ik kon me dat voorstellen in zijn carrière, en met de legacy van Ferrari natuurlijk. En het is een goed team, dus hij heeft daar zeker kans om te winnen', gaat de Australiër verder. 'Maar ik was gewoon meer verrast door het tijdstip. Ik weet niets van de interne dingen die daar (bij Mercedes, red.) zijn gebeurd, dus er zullen ongetwijfeld redenen zijn waarom het zo vroeg werd aangekondigd. Maar dat verraste me meer dan dat hij naar Ferrari gaat.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws