Windsor: 'Verstappen en Red Bull nemen heft in handen' Max Verstappen
Max Verstappen

Windsor: 'Verstappen en Red Bull nemen heft in handen'

Windsor: 'Verstappen en Red Bull nemen heft in handen'

Peter Windsor zegt op zijn Youtube-kanaal dat Red Bull en Max Verstappen in de Grand Prix van Emilia Romagna het heft in handen hebben genomen. Volgens de analist heeft Red Bull in Italië grote stappen gezet in de strijd voor het wereldkampioenschap met Ferrari.

Windsor was zeer te spreken over de prestaties van Max Verstappen en Red Bull tijdens het raceweekend in Imola. Het Oostenrijkse team pakte de maximale punten en maakte een slag in de strijd om het kampioenschap. Windsor zag dat het team is gegroeid ten opzichte van de vorige race in Australië.

'Red Bull heeft een grote stap gemaakt met de auto. Waar in de eerste races Ferrari meer downforce had en meer snelheid in langzamere bochten was daar in Imola niet zoveel meer van terug te zien. Verstappen was snel in de langzame sectoren en was zonder DRS ook vijf kilometer per uur sneller op het rechte stuk. Het vormt een positive omslag voor het Oostenrijkse team.'

Verstappen had de race onder controle

Windsor zag verder dat Verstappen de race al vanaf de start onder controle had. De Nederlander kwam op zaterdagmiddag moeizaam van zijn plek en moest daardoor achter Leclerc aansluiten bij de start van de sprintrace. Op zondagmiddag zag de Brit het tegenovergestelde en was het juist Leclerc die moeite had bij de start van race.

'Verstappen had bij de start van de sprintrace moeite om weg te komen maar hier was bij de start van de Grand Prix niks van te merken. Er lag volgens mij wat meer grip op de linkerkant van de baan waar Verstappen startte en dat hielp de Nederlander. Leclerc keek meteen tegen een achterstand aan en zag ook Lando Norris, die sterk op P3 eindigde, voorbij komen.'

Verstappen vertwijfeld over fout Leclerc

Windsor zag ook dat de Nederlander in de zogeheten green room, de ruimte waar de top 3-coureurs wachten op de podiumceremonie, een opmerking maken tegenover Norris ten aanzien van de fout van Leclerc. 'Ik zag Verstappen in de green room de beelden van Leclerc's spin terugkijken en hij zei grijnzend: "Waarom zit hij op die kerb? Daar heb ik de hele race niet overheen gereden"', aldus de Britse analist.

'Verstappen zet Hamilton twee keer op een ronde'

Windsor ging ook in op het moment waarop Verstappen Lewis Hamilton op een ronde zet: 'Het was een pijnlijk moment in de race voor Hamilton. Verstappen zette Hamilton twee keer op een ronde. De eerste keer was na zijn eerste pitstop, daarna kwam de Red Bull binnen voor zijn tweede stop en zette hij Hamilton voor de tweede keer op een ronde achterstand. Ik weet niet eens wat ik daar over moet zeggen.'

Volgens Windsor heeft Red Bull met de auto een grote stap gezet onder leiding van Adrian Newey. 'P1 en P2 voor Red Bull is een enorme prestatie, het team heeft fantastisch werk geleverd aan de auto onder het toezien van Adrian Newey. Ook Sergio Perez reed een geweldige race en kon zelfs bij zijn fout, waar hij rechtdoor schoot in de chicane, Leclerc van zich afhouden', aldus de analist die de loftrompet afsteekt voor het Oostenrijkse team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws