Verslag VT3 | Alonso weer snelste, Verstappen moet slechts vijf duizendsten toegeven Formule 1
Formule 1

Verslag VT3 | Alonso weer snelste, Verstappen moet slechts vijf duizendsten toegeven

Verslag VT3 | Alonso weer snelste, Verstappen moet slechts vijf duizendsten toegeven

Fernando Alonso is ook tijdens de derde vrije training de te kloppen man. De Aston Martin-coureur was met een 1:32,340 de snelste in Bahrein en daarmee was hij slechts vijf duizendsten sneller dan Max Verstappen. Nyck de Vries kan aan de andere kant niet tevreden zijn met een laatste plek.

Lando Norris ging als eerste en voor enkele minuten als enige de baan op voor de laatste trainingssessie van het weekend. Na vier minuten werd de McLaren-coureur gevolgd door Nico Hülkenberg, waarna Norris een 1:34,633 noteerde op de softs. De eerste rondetijd van Hülkenberg was anderhalve seconde langzamer. Het was geen vlekkeloos rondje en werd ook nog gereden op de mediumbanden.

Hamilton voor de Ferrari's, eerste teken van Aston Martin

George Russell en Lewis Hamilton waren de eersten van de topteams die naar buitenging en deden dat met 51 minuten te gaan. Al snel werden zij gevolgd door Charles Leclerc en Carlos Sainz, die vrijdag geen geweldige dag kende met een laatste en veertiende plaats in de eerste twee trainingen. Degene die van deze vier heren de snelste tijd noteerde, was uiteindelijk Hamilton met een 1:33,508, terwijl Sainz zijn eerste poging afbrak.

De Spanjaard ging een ronde later wel naar P2 met een tijd die vijftien duizendsten langzamer was dan die van Hamilton. Sainz noteerde twee paarse sectoren, maar verloor dan weer tijd in het laatste deel. Met nog 42 minuten op de klok zagen we de eerste van de Aston Martins aanzetten. Stroll was goed onderweg en noteerde de vijfde tijd. De Canadees verloor vooral in de tweede sector aan tijd, namelijk ruim vier tienden. Het gat naar Hamilton was uiteindelijk bijna zeven tienden.

Hierna was het de beurt aan Leclerc om weer een poging te ondernemen. In de eerste sector was hij een halve tiende sneller dan Hamilton en in sector twee zelfs 0,175s sneller. Zijn rondetijd kwam uit op een 1:33,567. Net als Sainz verliest Leclerc dus tijd in de derde sector ten opzichte van de zevenvoudig wereldkampioen. Toen de Ferrari-coureur zijn ronde erop had zitten, gingen de Red Bull-mannen voor het eerst naar buiten, maar wel op de hards.

Alonso meldt zich meteen vooraan, Red Bull met alternatieve strategie

Alonso was vlak daarvoor al de baan opgegaan en ging ervoor zitten met nog 38 minuten te gaan. Hij ging meteen tweeënhalve tiende sneller dan Hamilton in sector één en ook in de tweede sector was de Spanjaard ruim sneller - een halve seconde zelfs. Uiteindelijk noteerde de Aston Martin-routinier een 1:33,121, wat een kleine vier tienden sneller was dan de ronde van zijn oud-teamgenoot van McLaren.

Verstappen was op de hards helemaal niet langzaam trouwens. Zo was hij net geen zes tienden langzamer dan Alonso en was Sergio Pérez op zijn beurt weer drie tienden langzamer dan zijn teamgenoot, die de vijfde plek bekleedde. Wel klaagde de Nederlander over een gebrek aan grip. Later zagen we De Vries voor het eerst een rondetijd noteren. Deze was goed genoeg voor P16, maar wel ruim 1,8 seconde langzamer dan de snelste tijd van Alonso.

Met nog zeventien minuten te gaan verraste Guanyu Zhou met de tweede tijd, die slechts zestig duizendsten langzamer was dan de snelste tijd van Alonso. Stroll ging vervolgens zelfs naar de eerste plek met een 1:32,919. Zo stond het ineens een één-twee voor Aston Martin op de vroege zaterdagmiddag. Dat duurde uiteindelijk vijf minuten. Hamilton en Russell namen de eerste twee plekken met nog elf minuten te gaan over van Stroll en Alonso. De snelste tijd werd hierdoor een 1:32,555.

Verstappen snelste, maar Alonso nóg sneller

Verstappen ging met nog maar tien minuten te gaan de baan op op softs. In sector één was de Nederlander enkele duizendsten langzamer dan Hamilton, maar in sector twee bijna drie tienden sneller. Uiteindelijk noteerde de tweevoudig wereldkampioen een 1:32,345 en ging naar P1 - maar niet voor lang, want Alonso dook er vervolgens vijf duizendsten onder. Later ging Pérez op de softs naar P3 met een 1:32,446.

Aan het einde van de sessie gingen Sainz en Leclerc er nog even voor zitten en de Ferrari-coureurs verbeterden ook flink, want ze waren teruggezakt buiten de top tien. Sainz ging als eerste over de streep met een tijd goed genoeg voor P7, waarna Leclerc opnieuw en net als zijn teamgenoot veel tijd verloor in de laatste sector. De Monegask klom naar P5 en was drie tienden langzamer dan Alonso.

Over de Spanjaard gesproken: hij eindigt opnieuw een trainingssessie dit weekend als snelste. Alonso was slechts vijf duizendsten van een seconde sneller dan Verstappen, die teamgenoot Pérez achter zich houdt. Hamilton mag tevreden terugkijken op zijn vierde plaats, terwijl De Vries minder blij mag zijn met een laatste plek. Hij was 1,7 seconde langzamer dan Alonso.

Uitslag derde vrije training F1 Grand Prix van Bahrein 2023

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws