Rosberg zoekt meer achter lachende Verstappen en Leclerc: 'Dit toont niet het hele plaatje' Formule 1
Formule 1

Rosberg zoekt meer achter lachende Verstappen en Leclerc: 'Dit toont niet het hele plaatje'

Rosberg zoekt meer achter lachende Verstappen en Leclerc: 'Dit toont niet het hele plaatje'

Nico Rosberg denkt dat het niet allemaal koek en ei is tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. De enkelvoudig wereldkampioen zag enige tijd geleden beeldmateriaal opduiken van dat de twee titelrivalen aan het lachen waren om een filmpje op social media, maar denkt dat er op de achtergrond wel degelijk spanning heerst tussen de twee coureurs. Dit geeft hij vrij in een interview met Eurosport.

'Ik denk niet dat dat soort beelden het hele plaatje tonen', waarschuwt hij. 'Je kan ook vast beeldmateriaal vinden van Lewis (Hamilton) en mijzelf waarin wij samen lachten', voegt hij daaraan toe. In de jaren waarin hij samen met Hamilton voor Mercedes uitkwam, verhitte de titelstrijd langzaamaan, en in 2016 ontvlamde deze strijd. De heren waren eerst vrienden, maar na het gevecht was er van die vriendschap weinig meer over. 'Het blijft een intense ervaring.'

Verstappen en Leclerc houden het rustig

Verstappen en Leclerc staan momenteel dus nog op goede voet met elkaar, en daar zijn enkele verklaringen voor te geven: 'Leclerc staat ver achter in de titelstrijd en vormt dus geen directe bedreiging voor Verstappen', zo biedt Rosberg zijn eerste argument voor waarom de twee elkaar nog niet bekritiseren in de media, zoals bij Verstappen en Hamilton halverwege het seizoen wel het geval was.

'Interessant genoeg hebben ze ook maar weinig spannende of controversiële momenten gekend dit jaar', vervolgt Rosberg. 'Je kan erop rekenen dat deze momenten zich voor zullen doen zodra het spannender wordt', waarschuwt hij. Zodra dat het geval is, kan de titelstrijd tussen de twee jongelingen nog steeds ontbranden. Halverwege het seizoen is het gat tussen de twee topcoureurs zo'n dertig punten, dus het kan nog alle kanten op.

Registreer hier om mee te discussiëren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws