Lammers: 'Ben je dronken en baldadig dan word je eruit gezet, in Zandvoort is dat niet anders' Formule 1
Formule 1

Lammers: 'Ben je dronken en baldadig dan word je eruit gezet, in Zandvoort is dat niet anders'

Lammers: 'Ben je dronken en baldadig dan word je eruit gezet, in Zandvoort is dat niet anders'

Jan Lammers heeft een waarschuwing afgegeven aan Formule 1-fans die over enkele weken naar Circuit Zandvoort afreizen. In Oostenrijk werd er melding gemaakt van aanranding, homofobie en ander gedrag dat niet door de beugel kon. Gebeurt zoiets tijdens de Grand Prix van Nederland dan word je er gewoon uitgezet door de beveiliging, aldus de sportief directeur van Circuit Zandvoort.

'Ben je dronken en baldadig in de kroeg, dan word je eruit gezet. Dat is in Zandvoort niet anders', stelt hij volgens NU.nl. 'Ik ben er van overtuigd dat in Oostenrijk uiteindelijk maar 1 procent van de fans zich heeft misdragen', voegt hij daaraan toe. De meeste bezoekers reizen niet af richting het circuit om zich te misdragen, maar in Spielberg werd duidelijk dat er rotte appels tussen zitten.

Lammers weet dat er voor het gedrag waar melding van gemaakt werd in Oostenrijk geen plaats is in Nederland. 'Daar schamen we ons natuurlijk voor, het heeft andere fans ook gekwetst. Max Verstappen heeft zich ertegen uitgesproken. Ik reken op gezond verstand van de fans.' Dat de Red Bull Racing-coureur zich distantieert van de acties van (mogelijk) Nederlandse fans ziet de oud-autocoureur als een bevestiging van dat grensoverschrijdend gedrag geenszins gewenst is.

'Dit is uiteindelijk ook een familie-evenement. Ik ga ervan uit dat de grote menigte zichzelf gewoon van de beste kant wil laten zien, en anderen terechtwijst als dat nodig is', concludeert hij. Het verhaal van Lammers is dus in essentie dat hij verwacht dat men gewoon normaal doet, en ervoor zorgt dat andere mensen ook normaal blijven doen.

Gaat COVID een rol spelen voor Zandvoort?

De eerste editie van het inmiddels teruggekeerde Nederlandse race-evenement werd geannuleerd vanwege het coronavirus. Hoewel het niet zo'n prominent onderwerp meer is als voorheen, blijft het virus een puntje van aandacht. Robert van Overdijk, CEO van Circuit Zandvoort, zegt zich geen zorgen te maken en verwacht niet dat er mensen zijn die dit jaar hun kaartje kwijtraken. 'Dat trof vooral mensen zonder vaste zitplaatsen.'

'We staan er nu heel anders voor. Ik lees natuurlijk ook de kranten, maar we hebben nog geen overheid gehoord met paniek. We gaan er dus niet vanuit dat het virus een grote rol gaan spelen', meldt hij kalm. Met andere woorden: het lijkt erop of het evenement dit jaar gewoon door kan gaan, en het bezoekersaantal niet teruggeschroefd hoeft te worden, wat in 2021 wél zo was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws