Wolff reageert cynisch op woedende Horner: 'Bijna een traantje weggepinkt' Formule 1
Formule 1

Wolff reageert cynisch op woedende Horner: 'Bijna een traantje weggepinkt'

Wolff reageert cynisch op woedende Horner: 'Bijna een traantje weggepinkt'

Toto Wolff heeft cynisch gereageerd op de tirade van Christian Horner tijdens de persconferentie tijdens het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten. De teambaas van Mercedes is van mening dat Horner in de slachtofferrol dook als het aankomt op de beschuldigingen omtrent het overschrijden van het budgetplafond door Red Bull Racing. Wolff vindt dat de overige negen teams juist het slachtoffer zijn in de huidige kwestie.

Red Bull heeft vorig jaar mogelijk de budgetlimiet overschreden, maar er is nog altijd veel onduidelijkheid rondom het vraagstuk. Zak Brown gaf wel zijn mening in een brief die hij schreef naar de FIA en Horner heeft daar tijdens de persconferentie op het Circuit of the Americas woedend op gereageerd. De teambaas van Red Bull stelt dat het team onder het budgetplafond is gebleven en dat de woorden van de concurrentie ongegrond zijn. Red Bull is nog altijd in overleg met de FIA over enkele geschilpunten.

Daarnaast stelde Horner de dat kinderen van werknemers van Red Bull gepest worden. De Brit is daardoor van mening dat de concurrentie het imago van de Oostenrijkse renstal schaadt. 'Ik moet bijna een traantje wegpinken toen ik het hoorde', zegt Wolff cynisch tegenover de camera van de Duitse tak van Sky Sports. 'Het is een beetje omgekeerde psychologie, want je vraagt je nu af wie nou het slachtoffer is. Volgens mij zijn de andere negen teams de slachtoffers.'

Wolff: 'Wij hebben last van hetzelfde'

Wolff ziet dat Red Bull momenteel het enige team dat ter discussie staat. Mercedes is samen met de andere teams onder het budgetplafond gebleven. 'Het is een feit dat negen van de tien teams onder het plafond zijn gebleven. Er is nu maar één team dat zegt dat ze over een aantal dingen zijn uitgegleden, maar wij hebben last van hetzelfde. We hebben ook nagedacht over hoeveel broodjes we moesten geven aan onze mensen. Het maakt niet uit met welk bedrag ze de limiet hebben overschreden, want ze kunnen dat altijd in de performance stoppen', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws