Verstappen aangeslagen tijdens kwalificatie na overlijden Mateschitz: 'Hakt er wel even in' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen aangeslagen tijdens kwalificatie na overlijden Mateschitz: 'Hakt er wel even in'

Verstappen aangeslagen tijdens kwalificatie na overlijden Mateschitz: 'Hakt er wel even in'

Max Verstappen is duidelijk aangeslagen omtrent het nieuws over het overlijden van Dietrich Mateschitz. Het team van Red Bull Racing kreeg vlak voor de kwalificatie te horen dat de mede-eigenaar van het merk na een lang ziektebed was overleden. Verstappen heeft geprobeerd om daar tijdens de kwalificatie zo goed mogelijk mee om te gaan, maar de coureur kwam uiteindelijk niet verder dan de derde tijd. Door een gridstraf van Charles Leclerc start de regerend wereldkampioen wel vanaf P2 en heeft hij goede hoop voor de race.

Het overlijden van Mateschitz had ook een duidelijk effect op de coureurs van Red Bull. 'Het nieuws kwam natuurlijk net voor de kwalificatie naar buiten', zegt Verstappen bij Viaplay na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. 'Dat hakt erin en maakt het moeilijker. Uiteindelijk probeer je er het beste van te maken.' De meervoudig racewinnaar kwam echter niet meer in de buurt van zijn dominantie die hij liet zien in de derde vrije training.

Verstappen verwacht verbetering in de race

De Red Bull-coureur leek na de eerste twee sectoren in zijn laatste run in Q3 op weg te zijn naar poleposition. In de laatste sector ging het echter mis voor de Nederlander. Toch kijkt Verstappen tevreden terug naar de kwalificatie en verwacht hij dat hij het tijdens de race weer goed kan maken. 'De kwalificatie ging op zich best goed. Het was moeilijk om de banden op temperatuur te krijgen en dan sta je uiteindelijk gewoon derde. Ik denk dat we een goede raceauto hebben. Dat is voor ons het belangrijkste.'

Met nog vijf minuten op de klok in Q3 besloot Verstappen al naar buiten te rijden. Het team van Red Bull probeerde een andere strategie voor de laatste fase van de kwalificatie. 'We hebben inderdaad een andere strategie geprobeerd. Op een gegeven moment ga je allerlei verschillende dingen proberen. Nu gaat het erom dat we tijdens de race snel zijn. Normaal gesproken zijn we dat wel. Als je kijkt naar de laatste races dan komt de auto meer tot leven op zondag', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws