Russell duidelijk over rol bij Mercedes: 'Het heeft geen zin om de leider te spelen' Formule 1
Formule 1

Russell duidelijk over rol bij Mercedes: 'Het heeft geen zin om de leider te spelen'

Russell duidelijk over rol bij Mercedes: 'Het heeft geen zin om de leider te spelen'

George Russell heeft geen interesse om de leider te spelen bij het team van Mercedes. De nieuwe coureur van de Duitse renstal ziet dat het geen zin heeft om de rol van Lewis Hamilton op het moment over te nemen. Russell ziet dat beide rijders momenteel in een andere fase in hun carrière zitten en merkt op dat ze daardoor goed samen kunnen werken. Bij Mercedes gaan ze nu op zoek naar een oplossing voor porpoising.

In de geschiedenis van de Formule 1 zijn er meerdere ruzies ontstaan tussen teamgenoten. In het recente verleden gebeurde dat nog tussen Hamilton en Nico Rosberg. Russell ziet het niet zover komen in zijn samenwerking met Hamilton. 'We zitten in verschillende fases van onze carrière', zegt de coureur bij Sky Sports. 'Ik ben 24 jaar en ik neem het op tegen de beste coureur aller tijden. Natuurlijk is het niet fijn als ik van hem verlies, maar ik ga er niet om zitten mokken. Hetzelfde zal gelden voor Lewis. Hij heeft al zoveel bereikt. Hij is zevenvoudig wereldkampioen van de Formule 1.'

Waar veel teams niet willen toegeven dat er een eerste en tweede coureur is, weet Russell wat de rolverdeling is binnen het team van Mercedes. Voor hem heeft dan ook geen zin om de leider te spelen bij de Duitse renstal. 'Ik vecht niet voor die plek in het team. Lewis zit hier al heel erg lang en ik ben de nieuweling in het team. Dan ga ik niet proberen om de leider van Mercedes te zijn. Hij is de aanvoerder van het team en zo hoort het ook te zijn.'

Russell wil stuiteren onder controle krijgen

Momenteel lijkt Mercedes de derde snelste auto van het veld te hebben. De renstal heeft nog altijd last van porpoising en dat staat ontwikkelingen in de weg. 'De balans in de auto is niet heel erg slecht als de auto in het juiste werkvenster zit. Maar we hebben op dit moment gewoon één probleem dat we moeten verhelpen. Je ziet dat porpoising bij ieder team voorkomt, maar in sommige auto's is het wat erger dan bij andere. In Melbourne zag je dat Ferrari de limieten van het stuiteren opzocht, maar het maakte de auto niet langzamer', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws