Leclerc verrast door Ferrari: 'Niet verwacht dat we zo sterk zouden beginnen' Formule 1
Formule 1

Leclerc verrast door Ferrari: 'Niet verwacht dat we zo sterk zouden beginnen'

Leclerc verrast door Ferrari: 'Niet verwacht dat we zo sterk zouden beginnen'

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Emilia Romagna op het programma, wat betekent dat Ferrari een thuisrace zal verrijden. De Italiaanse renstal kent momenteel een geweldige seizoensstart en zal in Imola proberen daar op voort te borduren. Ondanks de successen van Ferrari is Charles Leclerc nog niet bij iedereen bekend.

Op het moment is Ferrari zeer dominant in de Formule 1. De Italiaanse renstal wist met Leclerc twee van de drie races te winnen. Bovendien eindigde de Monegask in de andere race op de tweede plek. De coureur is naar eigen zeggen verrast. 'Ik had niet verwacht dat we het seizoen zo sterk zouden beginnen', zegt Leclerc in een interview met TG1. 'Ik kan niet wachten om naar Imola te gaan. Het zal geweldig zijn, want we krijgen altijd speciale support als we in Italië racen.'

Het heeft hard werk gekost in Maranello om Ferrari te krijgen waar het nu is. In 2020 en 2021 was de Italiaanse renstal verre van competitief. Ook Leclerc heeft zichzelf door de jaren heen moeten verbeteren. 'In 2019 was ik heel erg snel in de kwalificaties, maar tijdens de race miste ik soms snelheid en was ik niet goed in het bandenmanagement. Dat is dit jaar beter.'

Leclerc wordt niet herkend 

In Italië zal de coureur samen met teamgenoot Carlos Sainz als een held onthaald worden door de prestaties bij Ferrari. Toch gaat het succes van de coureur ook weleens onopgemerkt voorbij. Vorig jaar werd Leclerc niet herkend na zijn overwinning in Monza. 'Het gebeurde dit jaar in Australië weer. Dat was nog voor het weekend. De taxichauffeur zei: 'Ferrari ziet er niet slecht uit dit jaar' en ik kon alleen maar knikken', aldus de Ferrari-rijder.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws