Williams: 'We hopen op een saai en droog weekend in Frankrijk' Formule 1
Formule 1

Williams: 'We hopen op een saai en droog weekend in Frankrijk'

Williams: 'We hopen op een saai en droog weekend in Frankrijk'

Het team van Williams heeft aangegeven te hopen op een saai weekend zonder regen op Paul Ricard. Door de regenachtige trainingen op Silverstone en het weekend met de sprintrace op de Red Bull Ring hebben ze de upgrades niet optimaal kunnen testen. Het vooruitzicht op zonnige weersomstandigheden in Frankrijk biedt deze kans dan eindelijk.

Tijdens de Grand Prix van Engeland introduceerde Williams hun updates aan de auto, maar vanwege de regen tijdens de trainingssessies waren er geen mogelijkheden om goede controles uit te voeren. In Oostenrijk was hier ook geen tijd voor vanwege de sprintrace. De Britse renstal hoopt daarom op een droog, saai weekend in Frankrijk, zodat ze drie trainingssessies kunnen benutten voor het controleren van de updates.

'Je moet een aantal fases van controles uitvoeren, zodat we de juiste rijhoogte en vinden en kunnen zien wat invloed heeft op de luchtstromen', zei Dave Robson, head of vehicle performance van Williams, in gesprek met Motorsport.com. 'Dit wilden we doen op Silverstone, als het niet nat was geweest. In Oostenrijk moesten we ons direct voorbereiden op de race.'

Terwijl de updates wel profijt opleveren, zoals de bijna Q3-verschijning van Alexander Albon in Oostenrijk, twijfelt het team aan wat het pakket van updates uiteindelijk gaat opleveren. 'Dat is lastig te zeggen, afgelopen twee weekenden waren pittig. De feedback van Alex is goed, maar ik denk niet dat we alles eruit kunnen halen', legt Robson uit.

Werk aan de winkel voor Williams

Uit data van de race in Oostenrijk bleek dat de FW44 beperkt presteert als het gaat om de afstelling, wat waarschijnlijk komt doordat de snellere auto nog niet optimaal is afgesteld. Robson heeft er vertrouwen in dat ze op mechanisch gebied deze problemen kunnen verhelpen, in combinatie met de rijstijl van de coureurs. Met de geüpdatete bolide wil Williams vooruit kijken naar de auto van 2023.

Williams onderzoekt op dit moment drie punten ter verbetering. 'We willen de balans verbeteren, die moet geoptimaliseerd worden. Daarnaast het aerodynamische pakket betreft downforce en luchtweerstand. Als derde moet er een beter platform komen voor ontwikkeling, waar we nu hard aan werken in de windtunnel. Deze drie zaken streven we vooral naar en we zien ook vooruitgang. Het is nu de vraag in hoeverre we zijn verbeterd', aldus Robson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws