Russell kaart problemen asfalt in Miami aan: 'Ik crashte bijna toen ik de pits in reed' Formule 1
Formule 1

Russell kaart problemen asfalt in Miami aan: 'Ik crashte bijna toen ik de pits in reed'

Russell kaart problemen asfalt in Miami aan: 'Ik crashte bijna toen ik de pits in reed'

George Russell was afgelopen weekend zeer ontevreden over het asfalt op het Miami International Autodrome. Meerdere coureurs hebben geklaagd over het asfalt en dat er buiten de ideal racelijn geen grip zou liggen. De Mercedes-rijder hoopt dat het voor volgend jaar opgelost is, want Russell geeft toe dat hij bijna is gecrasht toen hij de pitstraat in wilde rijden.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Miami was er weinig grip op het circuit. Vooral buiten de ideale racelijn was het heel erg moeilijk om grip te vinden en dat is volgens de coureurs niet bevorderlijk voor het racen. 'Er moet echt iets aan gedaan worden', wordt Russell geciteerd door RaceFans. 'Het is gewoon een veiligheidsprobleem en het levert geen goede race op. Je kan niet naast elkaar racen door een bocht, want als je niet op de ideale racelijn zit dan heb je nul grip.'

'Het voelt aan alsof je met slicks over een natte baan aan het rijden bent en er is maar één droge lijn', vervolgt de Mercedes-coureur. Russell ziet dat andere circuits het beter voor elkaar hebben met nieuw asfalt. 'Je kan er wel op rijden, maar het levert geen mooie gevechten op. Ik weet gewoon niet wat ze gedaan hebben met het asfalt. Alle andere banen met nieuw asfalt, zoals Jeddah en Melbourne, hadden wel veel grip, zowel op als buiten de ideale racelijn.'

Problemen met de ingang van de pitstraat

Naar eigen zeggen kende Russell een hachelijk moment vlak voor de pitstraat. De pitstraat zit aan de buitenkant van de laatste bochtencombinatie op het Miami International Autodrome. Doordat de Formule 1-coureurs daar nog door een aantal bochten moeten, komt er rubber buiten de ideale racelijn te liggen. Deze zogeheten tire marbles kwamen dus in de bocht bij de ingang van de pitstraat te liggen en dat kan voor hachelijke momenten zorgen. De banden maken immers geen contact meer met het asfalt, waardoor de grip nog minder is.

Doordat er een witte lijn ligt bij de ingang, waar coureurs niet overheen mogen rijden, werden de rijders gedwongen om over het vuil te rijden. Russell had graag gezien dat deze witte lijn werd verwijderd. 'Ik crashte bijna toen ik de pitstraat in reed. We wisten dat er veel rubber zou liggen en dat kan een crash veroorzaken. We hadden nog gevraagd of ze de witte lijn wilden verwijderen, maar het is jammer dat ze daar geen gehoor aan gaven', aldus de Mercedes-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws