Verstappen geen fan van krappe chicane in Miami: 'Ik ging bijna knock-out' Formule 1
Formule 1

Verstappen geen fan van krappe chicane in Miami: 'Ik ging bijna knock-out'

Verstappen geen fan van krappe chicane in Miami: 'Ik ging bijna knock-out'

Max Verstappen hoopt dat de organisatoren van de Grand Prix van Miami de lay-out van de baan zullen aanpassen voor het 2023-seizoen. Vooral de chicane bij bocht 14 en 15 zorgde voor problemen bij de enkelvoudig wereldkampioen. De coureur had daar bijna een crash en als hij over de kerbs reed dan zorgde dat voor hoofdpijn. Charles Leclerc vindt de chicane wel wat hebben.

De Formule 1-coureurs hebben gedurende het weekend veel opmerkingen gehad over het circuit in Miami. Lewis Hamilton had problemen met de langzame chicane en de regerend wereldkampioen sluit zich daarbij aan. 'Als ik puur kijk naar de lay-out van de baan, dan denk ik dat er wel een aantal dingen aangepast kunnen worden', wordt Verstappen geciteerd door Motorsport.com. 'De chicane bij bocht 14 en 15 is een hele lastige combinatie. Het was leuk geweest als we in een kartauto hadden gezeten, maar niet in de huidige Formule 1-auto's.'

De Red Bull Racing-coureur spinde één keer op de zaterdag toen hij door de chicane ging. Toch zijn vooral de kerbs het probleem. 'In de paar ronden die ik reed op vrijdag ging ik bijna knock-out. Ik ging over de kerbs heen en mijn hoofd ging keihard heen en weer. Mijn hoofd stuiterde wel vijf of zes keer van links naar recht. Het was echt erg.' De rijder is überhaupt geen fan van de langzame bochtencombinatie. 'Je gaat er nu zo langzaam doorheen. Ik denk dat het beter is als de baan daar wat vloeiender is', aldus Verstappen.

Leclerc wel fan van de chicane

De meeste coureurs hadden kritiek op de chicane, maar Leclerc heeft zich wel vermaakt in de bochtencombinatie. 'Ik denk dat ik de enige coureur ben die de chicane daadwerkelijk leuk vindt', zei Leclerc. 'Aan de andere kant denk ik dat we wel iets beters kunnen verzinnen. Het is heel lastig om een andere auto te volgen in dat gedeelte. Het zicht in die bocht is heel erg gelimiteerd en dat maakt het nog lastiger om te volgen. Afgezien daarvan vind ik het wel heel leuk', aldus de leider in het kampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws