Brundle kaart problemen Mercedes aan: 'Miami was het meest zorgwekkende weekend' Formule 1
Formule 1

Brundle kaart problemen Mercedes aan: 'Miami was het meest zorgwekkende weekend'

Brundle kaart problemen Mercedes aan: 'Miami was het meest zorgwekkende weekend'

Martin Brundle vindt het Grand Prix-weekend in Miami het meest zorgwekkende weekend voor Mercedes tot nu toe. George Russell zette in de tweede vrije training de snelste tijd neer, maar een dag later leek alle snelheid verdwenen uit de auto. De jonge Brit lijkt nog goed om te kunnen gaan met de situatie bij de Duitse renstal, maar Brundle ziet dat Lewis Hamilton het er wel lastig mee heeft.

Russell en Hamilton kwamen respectievelijk als vijfde en zesde over de finishlijn in Miami. Desondanks vond de verslaggever van Sky Sports het geen goed weekend voor de achtvoudig constructeurskampioen. 'Mercedes was opnieuw het derde snelste team, maar om verschillende redenen was dit wel het meest zorgwekkende weekend tot nu toe', schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports. 'Russell was de snelste op vrijdag, maar daarna was hij gewoon niet meer zo snel. Het team wist zelf ook niet waarom.'

Toto Wolff en zijn rijders hebben al eerder aangegeven dat de auto heel erg lastig is om te besturen. Mercedes lijkt de auto telkens niet in het juiste werkvenster te krijgen. 'Ze hebben het wel eerder gehad over auto's die als diva's reageren, maar het is nu gewoon één groot mysterie waarom het zo moeilijk is om de auto in het juiste werkvenster te krijgen. Er zit ergens een hele goede auto, maar deze zit wel goed verstopt.'

Brundle: 'Hamilton was ongelukkig'

Tijdens de Grand Prix van Miami kwam er een verschil tussen Russell en Hamilton naar boven. Eerstgenoemde dacht actief na over de strategie, terwijl Hamilton juist overrompeld werd door de vraag van zijn ingenieur. 'Lewis was ongelukkig met de safety car en aan zijn kant van de garage was er gewoon besluiteloosheid over de strategie. In de laatste jaren zijn we juist gewend geraakt aan de briljante strategieën aan die kant van de garage. Als ik luister naar de boordradio's dan zie je ook dat Russell beter met de situatie omgaat', aldus Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws