Minardi acht Mercedes nog niet kansloos: 'Zo'n team kan je nooit uitsluiten' Formule 1
Formule 1

Minardi acht Mercedes nog niet kansloos: 'Zo'n team kan je nooit uitsluiten'

Minardi acht Mercedes nog niet kansloos: 'Zo'n team kan je nooit uitsluiten'

Mercedes lijkt na de eerste vijf races geen rol van betekenis te spelen in de titelstrijd, maar Giancarlo Minardi, voormalig eigenaar van het Formule 1-team Minardi, acht de Duitse renstal nog niet kansloos. Het seizoen is volgens de Italiaan nog lang en daarin kan een team als Mercedes nooit uitgesloten worden. Wel ziet Minardi een wisseling van de wacht bij de achtvoudig constructeurskampioen.

Mercedes is dit seizoen niet van het niveau van Red Bull Racing en Ferrari. Toch valt de renstal nog niet volledig uit te sluiten in de strijd om het wereldkampioenschap. 'Zoals ik al eerder heb gezegd, ik denk wel twee keer na voordat ik een team als Mercedes uitsluit in een titelstrijd', zegt Minardi bij OASport. 'Natuurlijk is de W13 een auto die veel problemen heeft en nog steeds heel erg veel stuitert. Maar je kan hen nooit volledig uitsluiten, want in zo'n lang seizoen weet je het maar nooit.'

Russell versus Hamilton

Niet alleen de snelheid van Mercedes is een verrassing. Ook de verhoudingen tussen George Russell en Lewis Hamilton zijn verrassend te noemen. 'Ik ben niet verrast', geeft Minardi toe. 'In de juniorencategorieën wist Russell al hele goede resultaten te halen. Daarnaast moest hij een aantal jaar in een hele langzame auto rijden en daar kwam hij in sommige situaties ook bovendrijven. Ten opzichte van Hamilton kan hij daarom ook wat beter omgaan met een mindere auto. Hamilton was gewend om in geweldige auto's te rijden zonder grote problemen.'

De huidige situatie bij Mercedes hebben al voor veel speculaties gezorgd over de toekomst van Hamilton. Veel mensen denken dat de Brit zijn achtste titel kan vergeten en dat hij aan het einde van het seizoen ermee gaat stoppen. 'Dat weet ik niet', zegt de voormalig teameigenaar. 'We zullen het moeten zien. Het is duidelijk dat de situatie bij Mercedes aan het veranderen is. Het aannemen van Russell was een keuze voor de toekomst. Dat is wel een duidelijk teken', aldus Minardi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws