Russell kwam Alonso na GP Australië nog tegen: 'Heb je nog een brake-test op hem uitgevoerd?' Formule 1
Formule 1

Russell kwam Alonso na GP Australië nog tegen: 'Heb je nog een brake-test op hem uitgevoerd?'

Russell kwam Alonso na GP Australië nog tegen: 'Heb je nog een brake-test op hem uitgevoerd?'

George Russell voorspelt niet veel goeds voor zijn Mercedes-team tijdens de Grand Prix van Japan. Volgens de Britse coureur zal de W15 het moeilijk krijgen op het circuit van Suzuka aankomend weekend, omdat de Mercedes-bolide het nog altijd moeilijk heeft in hogesnelheidsbochten. Verder gaat de Brit ook nog even in op het incident met Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Australië, en vertelt hij hoe hij de Spanjaard na de race nog op een onverwachte plek tegenkwam.

Het Grand Prix-weekend in Australië was niet het weekend van Mercedes. De Duitse renstal wist geen enkel punt te pakken, nadat eerst Lewis Hamilton met motorpech aan de kant van de baan stilstond, en daarna Russell in de laatste ronde van de race crashte. Diezelfde Russell ziet het ook een beetje somber in voor zijn team tijdens het Grand Prix-weekend in Japan.

'Het is nog vroeg in het seizoen, maar we kennen onze sterke en zwakke punten. Iedereen (bij Mercedes, red.) werkt thuis heel hard om de prestaties van het werk in de simulator goed te laten correleren (met prestaties op de baan, red.)', vertelt Russell over de stand van zaken bij Mercedes tijdens de persconferentie in Japan. 'We zijn sterk in de bochten met lage snelheden en hebben het moeilijk in de hogesnelheidsbochten, waar er veel van zijn in Jeddah, Melbourne en Suzuka.'

Russell is blij met straf Alonso

Russell wordt ook nog even gevraagd naar zijn crash tijdens de laatste ronde in Melbourne, die mede werd veroorzaakt door de remacties van Aston Martin-coureur Alonso. De Spanjaard was in gevecht met Russell om P6, toen hij eerder dan gebruikelijk op de rem trapte en Russell de downforce verloor. De Brit zegt zelf nu dat hij daarbij ook een wissel maakte aan zijn stuur en daardoor naar beneden keek. Toen hij weer omhoog keek, zat hij bijna op de versnellingsbak van Alonso. Russell is van mening dat de stewards het juiste hebben gedaan en dat dit inderdaad bestraft had moeten worden, omdat het in de toekomst voor veel problemen had kunnen zorgen.

De Mercedes-coureur zegt dat hij Alonso ook nog even tegen het lijf liep in een café in Monaco na de Grand Prix van Australië. 'Heb je daar een brake-test op hem uitgevoerd?' springt Verstappen grappend in op het verhaal van Russell, die ook wel kan lachen om de opmerking van de Nederlander. 'Nee, zoals ik al eerder zei: het is niks persoonlijks', vertelt Russell over het voorval met Alonso. 'Wanneer we de helm op hebben, zijn we allemaal vechters en strijden we met elkaar.' Het laatste woord over het incident is echter nog niet gezegd, want Verstappen bevestigt dat de coureurs het tijdens hun eigen briefing nog ten sprake zullen brengen.

Komt Vettel naar Mercedes?

Tot slot wordt de Mercedes-coureur ook nog gevraagd over de toekomst van zijn team, nu dat teamgenoot Hamilton volgend jaar naar Ferrari vertrekt. Afgelopen week werd ineens oud-F1-coureur Sebastian Vettel in verband gebracht met het Duitse team, maar Russell bevestigt nog niks. 'Zijn persoonlijkheid wordt zeker gemist', zegt Russell over Vettel. 'Ik ben heel blij en sta open voor iedereen als teamgenoot. Of het nu een wereldkampioen of een rookie is, het verandert niets aan mijn manier van werken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws