Sainz is nog altijd druk aan het onderhandelen over F1-toekomst: 'We praten met bijna iedereen' Formule 1
Formule 1

Sainz is nog altijd druk aan het onderhandelen over F1-toekomst: 'We praten met bijna iedereen'

Sainz is nog altijd druk aan het onderhandelen over F1-toekomst: 'We praten met bijna iedereen'

Carlos Sainz voelt zich weer een stukje beter sinds zijn blindedarmoperatie voorafgaand aan de Grand Prix van Australië. De Spanjaard is nog altijd herstellende, ondanks dat hij op Albert Park er met de overwinning vandoor ging. Met zijn racewinst wist Sainz een goede auditie te doen voor zijn potentiële nieuwe team in 2025, al heeft de Spanjaard nog geen concreet nieuws over zijn toekomst in de Formule 1.

Het was de comeback van het raceweekend in Australië: Sainz, die twee weken voorafgaand aan de race in Melbourne nog een operatie moest ondergaan om zijn blindedarm te verwijderen, wist met overmacht de race op zijn naam te schrijven. De Spanjaard is echter nog altijd herstellende van zijn operatie, en vertelt tijdens de persconferentie in Japan dat hij nog een week in Australië is gebleven om verder te herstellen in plaats van al gelijk door te vliegen naar Japan. Hoewel hij nog niet zwaar aan het trainen is, hij is in zijn eigen woorden nog niet in staat om 'zware gewichten te gebruiken', verloopt zijn herstel voorspoedig.

Sainz heeft er echter wel minder vertrouwen in dat zijn Ferrari-team ook in Japan goed kan scoren. De Spanjaard verwacht dat dit circuit niet erg geschikt is voor de SF-24 om goed op te kunnen presteren, gebaseerd op hoe ze het vorig jaar deden. Sainz kwam toen niet hoger dan een P6-finishplaats, maar hoopt dat het dit jaar beter zal gaan voor de Scuderia. 'Ik denk dat het team dit jaar erg goed werk heeft geleverd', blijft Sainz toch hoopvol. De Madrileen bevestigt gelijk dat Ferrari een kleine upgrade heeft meegenomen naar Suzuka. 'We krijgen een kleine upgrade aan de achterkant van de auto, met meer upgrades die later in het jaar volgen.'

Sainz heeft nog geen nieuws over zijn toekomst

De Spanjaard is momenteel bezig aan zijn laatste jaar als Ferrari-coureur, en zal in 2025 vervangen worden door Lewis Hamilton. De Madrileen weet nog niet zeker waar hij volgend jaar terechtkomt, maar de overwinning van Sainz in Melbourne heeft de gesprekken rondom zijn toekomst erg goed gedaan. De Spanjaard geeft toe dat hij met meerdere teams in gesprek is over een stoeltje voor 2025. 'We praten met bijna allemaal, maar ik heb geen nieuws voor jullie. Het is nu tijd om alles te versnellen en hopelijk kunnen we het liever vroeger dan later oplossen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws