Russell ondervindt problemen door porpoising: 'Ik weet niet wat de oplossing is' Formule 1
Formule 1

Russell ondervindt problemen door porpoising: 'Ik weet niet wat de oplossing is'

Russell ondervindt problemen door porpoising: 'Ik weet niet wat de oplossing is'

Mercedes-coureur George Russell reed een goede race. Mede door een aantal uitvallers wist de Brit het podium te halen. Russell gaf tijdens de race aan enorm last te hebben van zijn ribben en nieren. Aan het einde van de race zagen we ook Lewis Hamilton met enorm veel pijn en moeite uit zijn auto stappen. Russell was dan ook blij toen de race erop zat.

'Ik was erg blij toen de race klaar was. Elke bocht ram je op de grond. We gaan het er vanavond over hebben. Fijn dat we het podium bereikt hebben. We moeten er momenteel mee leven dat we enorm last hebben van porpoising, en het accepteren als coureur. Er zijn gesprekken gaande over hoe we dit in de toekomstige reglementen op moeten lossen', aldus de Mercedes-coureur tegen Sky Sports F1.

Russell heeft geen oplossing

Russell heeft meermaals duidelijk gemaakt dat het stuiteren enorm pijnlijk is. De jonge Brit blijft het probleem aankaarten, aangezien het volgens hem niet langer zo kan. 'Ik weet niet of er een toekomst is voor deze generatie Formule 1-auto's, want ik kan me niet voorstellen dat we nog vier jaar zo doorgaan.'

'We zullen met de leiding van de sport in gesprek gaan en ik denk dat alle coureurs in hetzelfde schuitje zitten', gaf Russell aan. 'Ik weet niet wat de oplossing is. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Je ziet het in de Formule 2 ook.'

Wolff zegt sorry tegen Hamilton

Aan het einde van de race zagen we Hamilton met enorm veel pijn uit zijn auto stappen. Teambaas Toto Wolff sprak na afloop via de boordradio: 'We weten allemaal dat dit een een shitbox is om in te rijden op het moment. Sorry voor je rugpijn die deze auto je geeft, we gaan de problemen oplossen', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws