Russell: 'Rol in de GDPA heeft mijn ogen geopend' Formule 1
Formule 1

Russell: 'Rol in de GDPA heeft mijn ogen geopend'

Russell: 'Rol in de GDPA heeft mijn ogen geopend'

George Russell zegt dat zijn rol in de GDPA, de vakbond van de Formule 1-coureurs, zijn ogen heeft geopend. Russell is sinds twee jaar bestuurder bij de GDPA en ziet nu hoe het er achter de schermen aan toegaat. De Brit zegt dat dit zijn ogen heeft geopend met wat de vakbond allemaal doet.

Deze unie is dit seizoen bijzonder belangrijk geweest na de meerdere raketaanvallen in de buurt van de baan tijdens het Grand Prix-weekend van Saoedi-Arabië. Na de aanslag hield de GPDA een vier uur durende bijeenkomst met de chauffeurs om hun gedachten te bespreken. Hoewel lidmaatschap van de GPDA niet verplicht is, maakt momenteel elke coureur op de grid er deel van uit. Als lid krijgen ze onder meer het recht om te stemmen over de leiding. Voormalig F1-coureur Alexander Wurz is voorzitter, juridisch adviseur is Anastasia Fowle en huidige coureurs Sebastian Vettel en Russell zijn ook lid van het bestuur.

Russell werd gevraagd door de media hoe hij met zijn rol omgaat: 'Er is nogal wat aan de hand, om eerlijk te zijn, maar alles is goed. Ik denk dat Wurz en Fowle het grootste deel van het werk achter de schermen doen. Het heeft mijn ogen geopend voor hun inbreng. Ik denk dat we allemaal veel hebben om dankbaar voor te zijn, vooral voor die twee. Er zijn altijd gesprekken aan de gang en we proberen gewoon de sport te verbeteren. Ook in gesprekken met de Formule 1 proberen we de circuitveiligheid, het ontwerp, wat het ook mag zijn, te verbeteren. denk dat het net iets anders is en ik heb ervan genoten', aldus de Engelsman.

Grand Prix van San Marino speelde belangrijke rol in heroprichting GDPA

De GPDA werd voor het eerst opgericht in 1961 onder voorzitter Stirling Moss, maar ontbonden in 1982 na de Grand Prix van Zuid-Afrika. Na de dood van Ayrton Senna en Roland Ratzenberger tijdens de Grand Prix van San Marino in 1994, herstelden Niki Lauda, ​​Christian Fittipaldi, Schumacher en Gerhard Berger de GPDA tijdens het Grand Prix-raceweekend van 1994 in Monaco. George Russell is inmiddels aan zijn tweede jaar bezig als bestuurslid, nadat hij Romain Grosjean verving.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws