Russell spreekt zich uit over inhaalmogelijkheden op circuits: 'Het is bijna onmogelijk' Formule 1
Formule 1

Russell spreekt zich uit over inhaalmogelijkheden op circuits: 'Het is bijna onmogelijk'

Russell spreekt zich uit over inhaalmogelijkheden op circuits: 'Het is bijna onmogelijk'

George Russell spreekt zich uit over circuits als het Marina Bay Circuit. De baan in Singapore is namelijk erg smal en daardoor zijn er niet veel inhaalmogelijkheden. De Brit vindt dat de Formule 1 dit soort circuits moet aanpassen, om meer plekken te creëren waar coureurs elkaar kunnen passeren.

De omstandigheden hielpen in Singapore ook niet om meer inhaalmogelijkheden te generen. Door de natte baan die lastig droogde, konden coureurs moeilijk van de racelijn af om in te halen. Echter vindt Russell dat geen excuus. 'Om in te halen moet je ongelooflijk moedig zijn in deze omstandigheden, zonder DRS, met deze Formule 1-auto's op een circuit als dit, want het is bijna onmogelijk', vertelt de coureur, geciteerd door de Britse tak van GPFans.

'Ik heb het gevoel dat de Formule 1 iets te leren heeft over dit soort circuits, Singapore en Barcelona, met weinig inhaalmogelijkheden, omdat de bochten te snel zijn', legt Russell uit. 'Hier rem je net na het honderdmeterbord in die linkerbocht van negentig graden Er is daar genoeg ruimte om er een strakkere bocht van te maken, voor beter racen en beter inhalen.'

Russell: 'Het toont dat we tempo hadden'

Russell moest zelf in de race veel inhalen. Hij startte vanuit de pitstraat door een motorwissel en moest dus veel auto's passeren die in de basis langzamer zijn dan de Mercedes. Echter was het erg lastig. Hij zat aan het begin van de race een lange tijd vast achter Valtteri Bottas. Toen hij de Fin probeerde te passeren lukte dat niet.

Russell waagde een poging, maar eindigde op de ontsnappingsroute. 'Ik kwam vanaf een aardige afstand', vertelt de Brit. 'Als het zijn vruchten had afgeworpen, geweldig, maar dat deed het niet', vertelt hij teleurgesteld. 'Toch zaten we in twee ronden weer achter hem. Het toont het tempo dat we hadden', eindigt de coureur. De racesnelheid heeft Russell namelijk niet meer geholpen om veel inhaalacties te kunnen maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws