'Honda-top dinsdag samengekomen om herintrede in F1 te bespreken' Formule 1
Formule 1

'Honda-top dinsdag samengekomen om herintrede in F1 te bespreken'

'Honda-top dinsdag samengekomen om herintrede in F1 te bespreken'

Honda heeft op dinsdag een belangrijke vergadering gehouden waarin bijvoorbeeld ook de toekomst in de Formule 1 ter sprake kwam. Red Bull Racing en Honda Racing Corporation (HRC) kregen de kans om hun idee te pitchen over een samenwerking na 2025. Een aantal maanden geleden werd duidelijk dat Honda de Oostenrijkse renstal zou blijven steunen totdat de nieuwe reglementen ingaan. Na de geklapte deal met Porsche lijkt Red Bull echter weer trek te hebben in een samenwerking met Honda.

Na het 2021-seizoen besloot Honda om formeel uit de Formule 1 te stappen. De naam van de Japanse motorfabrikant verdween echter niet volledig uit de koningsklasse van de autosport, aangezien het logo van HRC nog steeds op de RB18 te vinden is. Honda heeft nog steeds een adviserende rol binnen de Oostenrijkse renstal en die rol zullen de Japanners tot en met het einde van 2025 blijven spelen. Aankomend weekend kan speciaal worden voor Honda, aangezien Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Japan kampioen kan worden.

Dat het een speciale week is, heeft de Japanse motorfabrikant al laten blijken. Volgens The Race zijn de topmannen van Honda op dinsdag bij elkaar gekomen om een mogelijke herintrede te overwegen. Honda zou namelijk geïnteresseerd zijn om met de nieuwe reglementen aan de slag te gaan. Eerder besloot de Formule 1-motorleverancier een stap terug te doen om zich te richten op het verduurzamen van de straatauto's. Nu de Formule 1 naar een klimaatneutraal beleid gaat, past de Formule 1 weer in het plaatje van Honda. The Race meldt dat de gesprekken tussen Red Bull en Honda voorlopig ook heel erg goed gaan.

'Bestuur Honda stribbelt enigszins tegen'

Ondanks dat de gesprekken tussen Red Bull en Honda voorspoedig verlopen, moeten de partijen wel goedkeuring krijgen van het bestuur van Honda. De topmannen lijken echter nog een aantal dingen in acht te willen nemen en drukken daarom enigszins op de rem. 'Men wil weten in hoeverre HRC betrokken zal zijn, wat het financiële plaatje is en hoe een herintrede na een pauze van slechts twee jaar goed te praten valt. Het Formule 1-project, zeker het hybride gedeelte, zou volgens Honda wel goed passen bij de toekomstplannen van de fabrikant', aldus The Race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws