Sainz acht kans op zege klein: 'Verstappen in alle omstandigheden sterk' Formule 1
Formule 1

Sainz acht kans op zege klein: 'Verstappen in alle omstandigheden sterk'

Sainz acht kans op zege klein: 'Verstappen in alle omstandigheden sterk'

Voor Carlos Sainz begon het Grand Prix-weekend in de garage van Ferrari. Niet omdat er een probleem was met zijn bolide, maar omdat junior Robert Shwartzman het stuur in de eerste sessie van de Spanjaard over mocht nemen. De enkelvoudig Grand Prix-winnaar had in VT2 dus wat tijd in te halen en is daar naar eigen zeggen behoorlijk in geslaagd. Sainz verwacht er voor de rest van het weekend goed bij te zitten, al is Red Bull de topfavoriet.

Tijdens VT1 mocht Shwartzman zoals gezegd de Ferrari van Sainz aan de tand voelen. Dit betekende dat de Spanjaard moest toekijken en later op de middag veel inhaalwerk had te verrichten. 'Het was een drukke dag', begint Sainz op de officiële website van de Formule 1. 'Vooral VT2 dan, want tijdens de eerste training kon ik lekker rustig aan doen. Daardoor moest ik in de middagsessie wel veel werk inhalen.'

Daar is de 28-jarige naar eigen zeggen redelijk in geslaagd, maar hij denkt de zaterdag nog wel nodig te hebben om het juiste ritme te vinden. 'We hebben aardig wat van de verloren tijd weten in te halen, maar er is nog genoeg te doen voor de derde vrije training en de kwalificatie. Op dit moment heb ik nog wat achterstand, maar in de kwalificatie zal dit wel goedkomen.'

Sainz: 'Red Bull en Verstappen zijn favoriet'

Sainz verwacht dat Ferrari voor de rest van het weekend gewoon meedoet om de prijzen, maar hij ziet ook dat Red Bull Racing haar mindere weekend in Brazilië weer te boven lijkt te zijn gekomen. 'Het ziet ernaar uit dat Red Bull de vorm weer heeft teruggevonden. Zij zijn het te kloppen team dit weekend. Vooral Max (Verstappen, red.) was erg snel, zowel in de korte als de lange runs. Eigenlijk was hij in alle omstandigheden sterk. Ik denk dat we vooral met Mercedes zullen strijden', eindigt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws