Leclerc 'blij' met eerste probleemloze vrijdag in lange tijd: 'Maar moeten nog wat wel vinden voor de race' Formule 1
Formule 1

Leclerc 'blij' met eerste probleemloze vrijdag in lange tijd: 'Maar moeten nog wat wel vinden voor de race'

Leclerc 'blij' met eerste probleemloze vrijdag in lange tijd: 'Maar moeten nog wat wel vinden voor de race'

Charles Leclerc kijkt met een redelijk goed gevoel terug op de laatste vrijdag van het seizoen. De Ferrari-coureur sloot de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi als derde af en is vooral blij dat hij eindelijk weer eens een probleemloze vrijdag had. De Monegask is wat minder positief over de longruns en roept zijn team op om nog wat aanpassingen te doen voor de rest van het weekend.

Leclerc hoopt het seizoen, na mindere weekenden in Mexico en Brazilië, op een positieve manier af te sluiten. De coureur van Ferrari boekte tot dusver drie overwinningen in 2022 en zou daar dit weekend nog een vierde aan toe kunnen voegen. De 25-jarige weet dat dit een lastige opgave zal worden, maar begint op de officiële website van de Formule 1 wel met een positieve noot. 'We hadden een probleemloze vrijdag. Dat hadden we al heel lang niet meer gehad, dus dat is goed.'

Leclerc eindigde de dag, achter Max Verstappen en George Russell, als derde en over de snelheid over één ronde is Leclerc wel te spreken. Over de racepace is hij een stuk minder optimistisch. 'Onze snelheid voor de kwalificatie ziet er wel goed uit, maar dat is eigenlijk niet echt een verrassing. Dat was de afgelopen kwalificaties ook zo. We moeten vooral nog wat vinden voor de race. Daar moet onze focus op liggen.'

Leclerc weet niet of poleposition mogelijk is

Met negen polepositions doet Leclerc het prima op de zaterdag. Gevraagd of hij zijn tiende kan pakken op het Yas Marina Circuit is hij wat terughoudend. 'De laatste ronde van Max (Verstappen, red.) was erg snel, maar hij heeft een extra set van de zachte band gebruikt. Het is dus lastig te vergelijken. We moeten zaterdag maar zien hoe het gaat, maar ik denk dat we er in de kwalificatie beter bij zitten dan in de race', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws